ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΧΣ: «Πράσινο φως» για την εξαγορά της Millenium από την Πειραιώς

17:28 - 19 Απρ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εγκρίθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η εξαγορά της Millenium Bank από την Τράπεζα Πειραιώς.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η πορτογαλική μητρική της Millennium, BCP, θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου με 400 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει, ότι μαζί με τα 140 εκατ. ευρώ που θα δώσει η Societe Generale μετά την πώληση της Geniki Bank, η Πειραιώς έχει ήδη εξασφαλίσει ότι θα καλύψει το στόχο του 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου.

 

Το ζήτημα για τη διοίκηση της Πειραιώς είναι πλέον να εξασφαλίσει συνολικά 733 εκατ. ευρώ από ιδιώτες μετόχους, ώστε να μην χρειαστεί να εκδώσει μετατρέψιμες ομολογίες (CoCo’s).

 

Η απόκτηση της Millennium έρχεται στη συνέχεια της απόκτησης του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας και της εξαγοράς της Γενικής, και με αυτό τον τρόπο ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς ενόψει και της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

 

Το ενεργητικό της Millennium Bank στα τέλη του 2011 διαμορφωνόταν στα 6,2 δισ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα αριθμούσε δίκτυο 120 καταστημάτων ανά την επικράτεια.

 

Συνολικά, τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι το ποσό που θα διατεθεί από από τη γαλλική και την πορτογαλική τράπεζα εκτιμάται στα 440 εκατ. ευρώ, γεγονός που -σύμφωνα με κύκλους της Πειραιώς- σημαίνει ότι το ελάχιστο ποσό των 550 εκατ. ευρώ που απαιτείται για να μην περάσει η τράπεζα υπό τον πλήρη έλεγχο του ΤΧΣ (το 10% του ύψος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου) έχει ουσιαστικά εξασφαλισθεί.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 17:32 - 19 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.