ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίτροπο στην ProBank διορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος

09:27 - 13 Μαϊ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Επίτροπο στην ProBank διορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος
Τον διορισμό επιτρόπου στην ProBank αποφάσισε η Τράπεζα της Ελλάδος μετά την αδυναμία της διοίκησης της τράπεζας να αυξήσει τα κεφάλαιά της κατά 282 εκατ. ευρώ και τη μη συμμόρφωσή της με την απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με δεδομένο ότι για την ProBank, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, οι αρμόδιες εποπτικές αρχές αποφάσισαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία, η οποία μεταφράζεται σε χρονικό διάστημα λίγων εβδομάδων, έτσι ώστε ο επίτροπος να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες αλλαγές οι οποίες θα διευκολύνουν την είσοδο στρατηγικού ή στρατηγικών επενδυτών.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα έχει ήδη βρει κεφάλαια 150 εκατ. ευρώ. Πρόθεση της Τραπέζης της Ελλαδος αλλά και της τρόικας είναι η τράπεζα να παραμείνει ιδιωτική, να μην χρειαστεί να σπάσει σε «καλή» και «κακή» καθώς θεωρούν ότι έχει τις δυνατότητες να το κάνει.

Επίτροπος ο Π. Φρονίστας.

 

Στον επίτροπο, Πέτρο Φρονίστα, ανατίθεται η διοίκηση της ProBank με σκοπό τη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά παραμένει εκκρεμής επί μακρόν.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.