ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπογραφή νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ στα ΕΛΤΑ

17:01 - 11 Ιουν 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Υπογραφή νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ στα ΕΛΤΑ
Νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας (ΕΣΣΕ) υπέγραψαν η διοίκηση και οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Ταχυδρομείων, με στόχο τη βιωσιμότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, οι εργαζόμενοι συνομολόγησαν μείωση των αμοιβών τους, η οποία σε διάστημα 18 μηνών προσεγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ, «αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της χρονικής συγκυρίας και το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται τα ΕΛΤΑ».

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, το διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΤΑ ενέκρινε τον ανασχεδιασμό της οργανωτικής δομής της εταιρείας και το νέο πρόγραμμα άμεσης δράσης (Crash Program) 2013-2014.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε δύο άξονες: στη διασφάλιση της σταθερότητας με τον εξορθολογισμό των δαπανών και την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας των ΕΛΤΑ για την αύξηση του κύκλου εργασιών.

Τα βασικά σημεία του προγράμματος είναι διερεύνηση και διεκδίκηση νέων αγορών, αλλαγή και διαφοροποίηση του μίγματος πωλήσεων, αναδιοργάνωση των ΕΛΤΑ σε όλους τους τομείς, μετασχηματισμός της εταιρείας και συνεχής βελτίωση.

Σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ, η νέα ΕΣΣΕ 2013-2014 και το πρόγραμμα άμεσης δράσης-Crash Program, σε συνδυασμό με τον ριζικό ανασχεδιασμό της οργανωτικής δομής της εταιρείας, μειώνουν το λειτουργικό της κόστος κατά 46 εκατ. ευρώ και διασφαλίζουν βιωσιμότητα και δυναμική ανάπτυξης στην εταιρεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.