ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η επιτυχία της Εθνικής όχημα για θετικές εξελίξεις σε τράπεζες - ΧΑ και οικονομία

10:31 - 14 Ιουν 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Η επιτυχία της Εθνικής όχημα για θετικές εξελίξεις σε τράπεζες - ΧΑ και οικονομία
Με επιτυχία έκλεισε χθες η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, με τους επενδυτές να καλύπτουν την απαιτούμενη συμμετοχή, χωρίς την έκδοση CoCos. Σημαντική εξέλιξη εκτιμά μέσω του "R" o υπεύθυνος χρηματιστηριακών συναλλαγών της BETA Χρηματιστηριακής, Τάκης Ζαμάνης ο οποίος αναμένει θετικό απόηχο στη χρηματιστηριακή αγορά.

Η Εθνική γίνεται η δεύτερη μεγάλη τράπεζα μετά την Alpha που πιάνει τον στόχο του 10%.  "Είμαστε πάνω από το 10%", είπε τραπεζίτης που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

 

Είναι πάντως γεγονός ότι μετά το ναυάγιο των αποκρατικοποιήσεων αλλά και την πολιτική ένταση που προξένησε το ξαφνικό λουκέτο στην ΕΡΤ η θετική έκβαση στην υπόθεση της Εθνικής έγινε δεκτή με ανακούφιση.

 

Η χρηματιστηριακή αγορά προσβλέπει πλέον στην ομαλοποίηση της ρευστότητας η οποία το περασμένο διάστημα διατέθηκε για τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών καθώς δεν ήταν λίγοι οι επενδυτές που πούλησαν άλλες μετοχικές τους θέσεις, ή ακόμα ανέβαλαν τοποθετήσεις τους στο ΧΑ, ή και ρευστοποίησαν μέρος των τραπεζικών τους μετοχών, για να χρηματοδοτήσουν τη συμμετοχή στις αυξήσεις κεφαλαίου.

 

Η εξέλιξη πάντως της επιτυχούς επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δεν αφορά μόνο τη χρηματιστηριακή αγορά, αλλά το σύνολο της οικονομίας καθώς μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια των τραπεζών για επαναπατρισμό καταθέσεων, από τις οποίες σε δεύτερο χρόνο θα μπορούσε να καταστεί δυνατή η παροχή δανείων προς τις επιχειρήσεις.

 

ETHNIKI 577 355

 

Τάκης Ζαμάνης: "Σημαντικό ότι η Εθνική θα διατηρήσει την ιδιωτικότητά της"

 

Σε δηλώσεις του στο "R" o υπεύθυνος χρηματιστηριακών συναλλαγών της BETA Χρηματιστηριακής, Τάκης Ζαμάνης επισημαίνει πως είναι σημαντικό ότι η Εθνική Τράπεζα κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαδικασία, παρότι η τιμή στο ταμπλό ήταν κάτω από την τιμή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου τονίζοντας επίσης: "Είναι σημαντικό γιατί θα καταφέρει να διατηρήσει την ιδιωτικότητά της και δεύτερο να αποφύγει τα πανάκριβα CoCos".

 

Σχετικά με τη χθεσινή σημαντική άνοδο του δείκτη στο ΧΑ δήλωσε: «Νομίζω είναι θέμα της διαδικασίας. Πιστεύω ότι το κλίμα θα διατηρηθεί και απλώς περιμένουμε να δούμε τη διαδικασία και πως θα ολοκληρωθεί. Επιπλέον, να δούμε πως θα κινηθεί η Πειραιώς και σε ποιο ύψος θα φτάσει κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου».

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:48 - 14 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.