ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από 1 δισ. ευρώ μέχρι στιγμής την Πειραιώς

00:01 - 19 Ιουν 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πάνω από 1 δισ. ευρώ μέχρι στιγμής την Πειραιώς
"Πετάει" η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει κεφάλαια, άνω του 1 δισ. ευρώ!

Την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου ολοκληρώνεται η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 8,4 δισ ευρώ. Ηδη, χθες ολοκληρώθηκε η περίοδος διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και των τίτλων του ΤΧΣ θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου.

Δεδομένου ότι από το συνολικό ποσό της άυξησης, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καλύπτει το 1,094 δισ ευρώ (για την ανακεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ και των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων των κυπριακών τραπεζών ), οι συνολικές ανάγκες υποχωρούν στα 7,33 δισ ευρώ. Επομένως, αν η Τράπεζα Πειραιώς συγκεντρώσει 733 εκατ. ευρώ αποφεύγει τη χρήση coco's. Στην ουσία όμως, η Πειραιώς χρειάζεται να βρει μόλις 160 εκατ ευρώ, αφού το ποσό των 570 εκατ ευρώ τα έχει ήδη εξασφαλίσει από τη συμμετοχή της Βanco Commercial Portugues (BCP) για τη Millennium Bank και από την αντίστοιχη της Societe Generale για τη Γενική Τράπεζα.

Σ.Κ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.