ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα: Κέρδη προ προβλέψεων 38 εκατ. ευρώ

00:08 - 01 Ιουλ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα: Κέρδη προ προβλέψεων 38 εκατ. ευρώ
Η Τράπεζα για τη χρήση 2012 σημείωσε κέρδη προ προβλέψεων, αποσβέσεων και φόρων ύψους 38 εκ. ευρώ, ενώ μετά τις αποσβέσεις παγίων και τις αυξημένες προβλέψεις για τυχόν επισφάλειες, τα κέρδη ήταν 1,3 εκ. ευρώ.

Το τελικό αποτέλεσμα για τη χρήση διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους 9,2 εκ. ευρώ, που προήλθε από τη μείωση της αξίας της συμμετοχής στην Πανελλήνια Τράπεζα και όχι από τη λειτουργική δραστηριότητα της Τράπεζας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δείκτες των Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων και της Κεφαλαιακής Επάρκειας, οι αντιπροσωπευτικοί δείκτες της υγιούς θέσης και βιωσιμότητας ενός πιστωτικού ιδρύματος, ανήλθαν την 31/12/2012 στο 10,04% και 10,08% αντίστοιχα, πάνω από τα τιθέμενα από την Τράπεζα της Ελλάδος όρια του 9% και 10% αντίστοιχα για τις Συνεταιριστικές Τράπεζες.
Με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα, αλλά και την αναγκαιότητα διατήρησης του Δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας άνω του ορίου 10%, η Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος τη χρονιά αυτή.

Ανταγωνιστικός ρόλος μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιαννης Λεμπιδάκης επεσήμανε ότι το τραπεζικό περιβάλλον θα διαφοροποιηθεί εντελώς μετά την ολοκλήρωση των ανακεφαλαιοποιήσεων και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Παγκρήτια θα διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην οικονομία του τόπου, και θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά δημιουργώντας και πάλι ικανοποιητικά κέρδη.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.