ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς το παρόν μόνο ΕΤΕ – Alpha μονομαχούν για το Τ.Τ.

07:42 - 03 Ιουλ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Προς το παρόν μόνο ΕΤΕ – Alpha μονομαχούν για το Τ.Τ.
Πτώση πάνω από 82% για τα τραπεζικά χαρτιά σε λιγότερο από μήνα...

Σε όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις αποδεικνύεται ότι ο "μεγάλος ασθενής του ταμπλώ" είναι ο Τραπεζικός κλάδος και δεν είναι σύμπτωση ότι ο κλαδικός του δείκτης σημειώνει οκτώ πτωτικές συνεδριάσεις στις τελευταίες δώδεκα. Με τις ΑΜΚ στον κλάδο να έχουν ολοκληρωθεί, ο Τραπεζικός δείκτης από το υψηλότερο κλείσιμο τρέχοντος έτους (350,3 μονάδες στις 17/5) σημειώνει απώλειες 64,07%, ο τίτλος της Alpha Bank από το υψηλότερο κλείσιμο για το 2013 (0,6700 ευρώ στις 31/5) απώλειες 36,57%, της Εθνικής από τα 9,2110 ευρώ (υψηλότερο κλείσιμο τρέχοντος έτους που σημειώθηκε στις 17/5) απώλειες 74,38%, της Πειραιώς από το υψηλότερο κλείσιμο τρέχοντος έτους (5,7351 ευρώ στις 17/5) απώλειες 82,83% και της Αττικής από το υψηλό των 1,0032 (κλείσιμο 4/1) απώλειες 42,68%.

 

alpha-bank-5702

 

Την ίδια ώρα, με τους φακέλους της ιδιωτικοποίησης του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου «ανά χείρας», Εθνική και Alpha Bank ετοιμάζονται να «χτυπήσουν» την πώληση της Τράπεζας, ενώ σε μια παράλληλη ενέργεια, μπορεί να προβεί για λογαριασμό της Eurobank, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο πλαίσιο του σεναρίου για ενδυνάμωση της Eurobank με το ΤΤ και πιθανώς και με κάποια άλλη μικρότερη και στην πορεία, πώλησης του ενοποιημένου ομίλου.

 

Τα μηνύματα που απευθύνουν οι διοικήσεις των δύο συστημικών τραπεζών Εθνικής και Alpha Bank στους μετόχους τους και στην αγορά είναι...αναπτυξιακού χαρακτήρα, αφού ο στόχος για εξαγορά του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συμβάλλει προς την κατεύθυνση της περαιτέρω μεγέθυνσης και ανάπτυξης εργασιών. Τον τόνο της διεκδίκησης έδωσε στη συνέλευση της Alpha Bank, ο πρόεδρος της Τράπεζας, κ. Γιάννης Κωστόπουλος, από κοινού με το διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Δημ. Μαντζούνη, υπογραμμίζοντας ότι η Alpha θα συμμετάσχει δυναμικά στη διαδικασία πώλησης του Νέου Ταμιευτηρίου.

 

ETHNIKH TRAPEZA 464

 

Ειδικότερα, οι επικεφαλής της Alpha διαβεβαίωσαν ότι έχουν ήδη προβεί σε συγεκριμένο σχεδιασμό που δεν προβλέπει την απορρόφηση της Τράπεζας, αλλά αντιθέτως, τη διατήρηση του αυτόνομου χαρακτήρα της, έτσι ώστε το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να ανακτήσει τον παραδοσιακό ρόλο της στη στήριξη των αποταμιευτών, με σύγχρονη μορφή. Οπως διεμήνυσαν προς τους μετόχους τους, η Alpha Bank, διαθέτοντας ήδη ισχυρή κεφαλαιακή βάση και έχοντας πλήρως ενοποιήσει την Εμπορική, είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τις προοπτικές του Ταμιευτηρίου άμεσα προς όφελος της οικονομίας και των καταθετών. Παράλληλα, μέσω του νέου ΤΤ θα μπορεί να εμπλουτίσει και να βελτιώσει τα επίπεδα της ρευστότητας του Ομίλου της.

 

Σ.Κ.Χ.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:01 - 03 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.