ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Στην Oliver Wyman τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών

20:56 - 24 Σεπ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΕΚΤ: Στην Oliver Wyman τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών
Η αμερικανική Oliver Wyman θα ηγηθεί της διαδικασίας των λεγόμενων ελέγχων αντοχής των μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, όπως αποφάσισε η ΕΚΤ.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΚΤ, η Oliver Wyman πρόκειται να υποστηρίξει την διαχείριση και το συντονισμό και θα παρέχει χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, ιδίως όσον αφορά τον καθορισμό της μεθοδολογίας για τον έλεγχο.

 

Την περασμένη εβδομάδα, το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς είχε μεταδώσει ότι το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της ευρωζώνης επρόκειτο να επιλέξει τη συγκεκριμένη εταιρεία συμβούλων για τον έλεγχο των βιβλίων και των χορηγήσεων των 130 μεγαλύτερων τραπεζών της ευρωζώνης επικαλούμενο πηγές ενήμερες για τις προθέσεις της ΕΚΤ.

 

Ο έλεγχος αυτός εντάσσεται στην προπαρασκευαστική διαδικασία πριν η ΕΚΤ αναλάβει ρόλο εποπτικού φορέα του χρηματοπιστωτικού τομέα της ευρωζώνης στα τέλη της επόμενης χρονιάς, κάτι που θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα στην διαδικασία στενότερης ολοκλήρωσης του χρηματοοικονομικού συστήματος της Ε.Ε.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:13 - 24 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.