ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζανιάς (ΕΕΤ): Προσοχή στη χορήγηση δανείων

00:01 - 22 Οκτ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ζανιάς (ΕΕΤ): Προσοχή στη χορήγηση δανείων
Το θέμα αυτό κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Γιώργος Ζανιάς με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

«Δεν μπορούμε να δώσουμε δάνεια όπου δεν υπάρχει βιωσιμότητα. Δεν θέλουμε να δημιουργούμε και άλλα κόκκινα δάνεια. Τα δάνεια είναι οι καταθέσεις των πολιτών. Πρέπει να προσέχουμε. Όλοι θέλουμε χρήματα. Το ερώτημα είναι εάν όλοι εμείς οι καταθέτες θα δίναμε δάνειο σε όλους αυτούς που ζητάνε δάνειο» διαμήνυσε ο Γ. Ζανιάς.

Παράλληλα, αναφερθείς στο ζήτημα της ρευστότητας και της ενίσχυσης της αγοράς, ο επικεφαλής της ΕΕΤ, ξεκαθάρισε πως «αναγκαία προϋπόθεση για να επανέλθει η ρευστότητα, είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η αντιπολίτευση να δείξει υπευθυνότητα και η τρόικα να δείξει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της».

089256289v65

«Εμείς παρακολουθούμε πως εξελίσσονται τα προγράμματα. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι με την εκταμίευση των χρημάτων ως δια μαγείας θα λυθεί το πρόβλημα της ρευστότητας το οποίο σχετίζεται και με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης» εξήγησε παράλληλα. Αναφερθείς στο ζήτημα της αποκλιμάκωσης των επιτοκίων,σημείωσε πως «όσο θα μειώνεται το ρίσκο της χώρας και θα επιστρέφουν οι καταθέσεις». «Τα πράγματα θέλουν προσοχή αλλά η προοπτική είναι σαφώς καλύτερη» πρόσθεσε εν συνεχεία. Όσον αφορά τον ρυθμό απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ο στόχος των 2 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους θα έχει επιτευχθεί.

0895789

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Κ. Χατζηδάκης, διαμήνυσε πως οι εκταμιεύσεις των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων αυξήθηκαν κατά 25% το Σεπτέμβριο έναντι του Αυγούστου. Tέλος, γνωστοποίησε πως για το 3μηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, υπάρχει συγκεκριμένου σχεδιάγραμμα σχετικά με την απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:46 - 22 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.