ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Θα "βρέξει" πρόστιμα σε 6 τράπεζες

01:12 - 04 Δεκ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέχει ρόλο ρυθμιστικού φορέα για θέματα ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόκειται να επιβάλει πρόστιμα ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε έξι τράπεζες, περιλαμβανομένων της Citigroup, της Deutsche Bank και της Royal Bank of Scotland, την Τετάρτη, για την χειραγώγηση των επιτοκίων διατραπεζικών χορηγήσεων, σύμφωνα με πηγές ενήμερες για το θέμα αυτό, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η JPMorgan και η Barclays επίσης κατηγορούνται για την χειραγώγηση του Libor, αλλά και του αντίστοιχου επιτοκίου διατραπεζικού δανεισμού του Τόκιο, του Tibor, σύμφωνα με μία πηγή ενήμερη για τις προθέσεις της Κομισιόν.

 

Η UBS είχε καταγγείλει την χειραγώγηση των επιτοκίων των παραγώγων του ιαπωνικού γεν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δεν θα της επιβληθεί πρόστιμο, κατά τις πηγές του πρακτορείου.

 

Η Deutsche Bank και η RBS θα αντιμετωπίσουν, επίσης, πρόστιμα για την χειραγώγηση επιτοκίων-κλειδιών της ευρωζώνης.

 

Η γαλλική τράπεζα Société Générale επίσης αντιμετωπίζει πρόστιμα για την χειραγώγηση του επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων που είναι γνωστό με την ονομασία Euribor.

 

Η HSBC και η Crédit Agricole είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν την επιβολή προστίμων το 2014, αφού αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην διευθέτηση της υπόθεσης με την Επιτροπή. Η Barclays, η οποία είχε καταγγείλει τη χειραγώγηση, δεν θα αντιμετωπίσει την επιβολή προστίμων.

 

Το Ρόιτερς είχε αναφερθεί στην επικείμενη επιβολή προστίμων, από τις 5 Νοεμβρίου.

Ο επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Χοακίν Αλμούνια, αναμένεται να ανακοινώσει την επιβολή των προστίμων και να αποκαλύψει το ύψος τους καθώς και άλλες λεπτομέρειες

 

Στελέχη των τραπεζών και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα Ανταγωνισμού, Αντουάν Κολομπανί, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

european-commision

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.