ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank: Και στρατηγικός επενδυτής, και αύξηση κεφαλαίου

14:40 - 04 Δεκ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τη συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank με 750 εκατ. ευρώ προβλέπει το τελικό σχέδιο που έχουν επεξεργαστεί η διοίκηση της τράπεζας και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

 Τα υπόλοιπα κεφάλαια της αύξησης κεφαλαίου -συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ- θα καλύψουν θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος είναι το σύνολο της αύξησης να καλυφθεί από ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ το ΤΧΣ θα συμμετέχει στη διαδικασία μόνο αν υπάρξουν ακάλυπτα δικαιώματα.

 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, θα τρέξουν δύο παράλληλες διαδικασίες. Η μία θα αφορά την επιλογή στρατηγικού επενδυτή και η δεύτερη το ευρύ επενδυτικό κοινό. Σε ό,τι αφορά τον στρατηγικό επενδυτή θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι μέχρι το τέλος του χρόνου, αφού εξετάσουν τα δεδομένα, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία. Εν συνεχεία όσοι συμμετέχουν θα κληθούν να υποβάλουν τελική δεσμευτική προσφορά και όποιος από τους συμμετέχοντες προσφέρει την υψηλότερη τιμή ανά μετοχή θα αποκτήσει το στρατηγικό πακέτο, καλύπτοντας το 37,5% της αύξησης κεφαλαίου. Ηδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του στρατηγικού πακέτου τέσσερα fund μεταξύ αυτών η Fairfax -που ήδη έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας- το επενδυτικό σχήμα Apollo καθώς και fund συμφερόντων του γνωστού επενδυτή Τζορτζ Σόρος.

 

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της αύξησης που θα καλυφθεί από το ευρύ κοινό -περίπου 1,25 δισ. ευρώ- θα ακολουθηθεί η κλασική διαδικασία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.