ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάλλας: Ευκαιρία για την Ελλάδα να βγει στις αγορές

18:11 - 23 Μαρ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σάλλας: Ευκαιρία για την Ελλάδα να βγει στις αγορές
Ως μία πολύ καλή ευκαιρία για να βγει η Ελλάδα στις αγορές χαρακτηρίζει την τρέχουσα ο Μιχάλης Σάλλας, έχοντας ως παράδειγμα το επιτυχημένο εγχείρημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Πειραιώς πούλησε στη διεθνή επενδυτική κοινότητα ομόλογο με επιτόκιο 5,1% κάτι που ανοίγει το δρόμο για έξοδο στις αγορές από το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων και ενδεχομένως για το Ελληνικό δημόσιο, την ώρα που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εκδώσει ομόλογο που θα σηματοδοτεί την επιστροφή της χώρας μας στις αγορές και θα μειώσει την πίεση των δανειστών στην ελληνική οικονομία.

«Οφείλουμε να κινηθούμε με ταχείς ρυθμούς και για την επανιδιωτικοποίηση του τραπεζικού μας συστήματος», δήλωσε ακόμη σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ορμώμενος από τη μεγάλη επιτυχία της Τράπεζας Πειραιώς στο να σπάσει τον αποκλεισμό των ελληνικών τραπεζών από τις αγορές.

Ο κ. Σάλλας συμπλήρωσε πως: «Η επανιδιωτικοποίηση όχι μόνο είναι εφικτή λόγω του ενδιαφέροντος που εκδηλώνουν μεγάλοι διεθνείς επενδυτικοί οργανισμοί, αλλά είναι κυρίως αναγκαία διότι θα ελαφρύνει κατά 20-25 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.