ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εurobank: Φαβορί η Fairfax με προσφορά μεταξύ 1,1, - 1,4 δισ. ευρώ

12:21 - 15 Απρ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εurobank: Φαβορί η Fairfax με προσφορά μεταξύ 1,1, - 1,4 δισ. ευρώ
Mεταξύ 0,30 - 0,35 κινείται η προσφορά, κατά τις πληροφορίες της Fairfax για την Eurobank.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Fairfax σε συνεργασία με τα funds Capital, Fidelity, W. Ross και Makenzie Investments, υπέβαλαν προσφορά μεταξύ 1,1 με 1,4 δισ. ευρώ, με το ύψος της αύξησης να ανέρχεται στα 2,86 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το fund του Ινδοκαναδού κ. Πρεμ Γάτσα καθίσταται η βασική επιλογή για την κάλυψη του 50% της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται μέχρι την Μ. Πέμπτη. 

 

Όπως έχει διευκρινιστεί από την κυβέρνηση, το ΤΧΣ και την Τράπεζα της Ελλάδος, η αύξηση κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με όρους αγοράς. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών μπορεί να είναι χαμηλότερη της τιμής με την οποία το ΤΧΣ είχε συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση του περασμένου καλοκαιριού ή και της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας. Παράλληλα, το ΤΧΣ θα συμμετέχει στην αύξηση μόνον αν ο ιδιωτικός τομέας δεν καλύψει το σύνολο της έκδοσης.

 

Το επόμενο δεκαπενθήμερο (σ.σ. αρχής γενομένης από σήμερα) τα στελέχη της Eurobank θα ξεκινήσουν σειρά παρουσιάσεων στο εξωτερικό, προκειμένου την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου να ανοίξει το βιβλίο.

 

Η αύξηση κεφαλαίου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Μαΐου. Η ελάχιστη τιμή των νέων μετοχών θα οριστεί από τους δύο συμβούλους που έχει προσλάβει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την αποτίμηση της τράπεζας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η τιμή της έκδοσης δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη της ονομαστικής αξίας της τράπεζας, η οποία ανέρχεται σε 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

 

Eξάλλου, το ΤΧΣ αναμένεται να επιλέξει με τη συνδρομή των συμβούλων τη βασική ομάδα επενδυτών που θα εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

 

Με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η Eurobank «θα θωρακιστεί και η κεφαλαιακή της επάρκεια θα της δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος. Ολοι οι μέτοχοι, κυρίως το ΤΧΣ, αναμένεται να ωφεληθούν», τόνισε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου και προσέθεσε: «η Eurobank μετά την αύξηση θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ευχερέστερα τις προκλήσεις του μέλλοντος και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη βελτίωση των συνθηκών της ελληνικής οικονομίας. Στόχος μας η προσέλκυση ποιοτικών μακροπρόθεσμων επενδυτών οι οποίοι θα την στηρίξουν στους μακροχρόνιους στόχους της».  Ανάδοχοι είναι οι Barclays, Deutsche Bank και JP Morgan.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:50 - 15 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.