ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αμοιβές των μεγαλοτραπεζιτών

10:34 - 29 Απρ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Οι αμοιβές των μεγαλοτραπεζιτών
Τα διευθυντικά στελέχη σε μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης είδαν τεράστια άνοδο στα πακέτα πληρωμών τους, με μια σειρά από τα επικεφαλής να βλέπουν αυξήσεις άνω του 10% από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία της Equilar τα οποία και παρουσιάζει το CNBC.

Aπό τις ευρωπαϊκές τράπεζες που ρωτήθηκαν από την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Equilar, οι επικεφαλείς της Credit Agricole και της Credit Suisse είδαν την μεγαλύτερη εκτόξευση στις αμοιβές τους, κατά 43% και κατά 28% αντίστοιχα από το 2012. Η άνοδος της αμοιβής του CEO της Credit Agricole Ζαν-Πολ Σιφλέ στα 2,8 εκατ. δολάρια συνέπεσε με την επιστροφή της τράπεζας στην κερδοφορία για πρώτη φορά σε διάστημα δύο ετών.

Πάντως, οι συνολικές του αποδοχές ωχριούν σε σύγκριση με αυτές του Στιόυαρτ Γκιούλιβερ, του CEO της HSBC. Ο Γκιούλιβερ πήρε... σπίτι περισσότερα χρήματα το 2013 από οποιονδήποτε άλλο επικεφαλής, και συγκεκριμένα 12,7 εκατ. δολάρια, τα οποίο περιλαμβάνουν βασικό μισθό, μπόνους σε μετρητά, μετοχές καθώς και άλλες πληρωμές.

Τον Γκιούλιβερ ακολουθεί «στενά» ο επικεφαλής της Lloyds Banking Group, Αντόνιο Χόρτα-Οσόριο, ο οποίος έλαβε 12,5 εκατ. δολάρια. Τα μπόνους τόσο του Γκιούλιβερ, όσο και του Χόρτα-Οσόριο ήταν σημαντικά μεγαλύτερα από τους μισθούς τους, οι οποίοι αντιστοιχούν στα 1,95 και στα 1,65 εκατ. δολάρια, σε σύγκριση με 2,86 εκατ. δολάρια σε μπόνους, αντίστοιχα.

Από τις 14 ευρωπαϊκές τράπεζες που συμμετείχαν στην έρευνα της Equilar, ο μέσος μισθός CEO το 2013 ανήλθε σε 8,7 εκατομμύρια δολάρια, 16% υψηλότερα από το μέσο πακέτο αμοιβής του 2012, που ήταν 7,5 εκατομμύρια δολάρια. 

Η συνολική αμοιβή του αφεντικού της Credit Suisse, Μπράντι Ντάγκαν ανήλθε σε 10,5 εκατ. δολάρια έναντι 8,3 εκατ. δολ. το προηγούμενο έτος, η οποία περιελάμβανε ένα μπόνους σε μετρητά ύψους 4,5 εκατ. δολ.. Ο Σέρτζιο Ερμότι, CEΟ της UBS έλαβε ένα συνολικό πακέτο αμοιβών ύψους 11,6 εκατ.

δολαρίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.