ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FT: Ψήφος εμπιστοσύνης της Pimco στη Eurobank

12:05 - 06 Μαϊ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Η συμμετοχή της Pimco στην αύξηση κεφαλαίου της Eurοbank αποτελεί το απόλυτο σημάδι ενίσχυσης της εμπιστοσύνης απέναντι στην Ελλάδα, υπογραμμίζουν οι Financial Times.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που προκαλούν έκπληξη στην επιτυχή άντληση κεφαλαίων από την Eurobank, επισημαίνουν οι Financial Times.Το μέγεθος, είναι εκπληκτικό. Οι επενδυτές έδωσαν 2,9 δισ. ευρώ στην τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας. Η αλλαγή της ψυχολογίας είναι τεράστια. Ακριβώς ένα χρόνο μετά από την σχεδόν πλήρη εθνικοποίηση, η Eurobank επιστρέφει σε μεγάλο βαθμό σε ιδιωτικά χέρια.

Και άλλες ελληνικές τράπεζες έχουν επίσης προχωρήσει σε επιτυχείς αυξήσεις κεφαλαίου, και η ελληνική κυβέρνηση επέστρεψε στις διεθνείς αγορές χρέους μετά από τέσσερα χρόνια εξοστρακισμού. Οι ελληνικές μετοχές σημειώνουν άνοδο της τάξης του 28% το τελευταίο 12μηνο και έχουν προσελκύσει πολλά είδη επενδυτών.

Τίποτα όμως, τονίζει η εφημερίδα, δεν υπογραμμίζει την επιστροφή της εμπιστοσύνης στην Ελλάδας πιο πολύ, από την παρουσία της Pimco μεταξύ των κορυφαίων επενδυτών στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank. Ο κολοσσός της αγοράς ομολόγων, απέκτησε μερίδιο της τάξης του 1% στην τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες των FT. Aυτό τοποθετεί την Pimco στους περίπου έξι μεγαλοεπενδυτές της τράπεζας, μετά την κοινοπραξία της Fairfax..

Το σημαντικό είναι ότι η Pimco δεν επενδύει σε μετοχές, τουλάχιστον δεν είναι γνωστή για αυτό. Στο συνολικό υπό διαχείριση ενεργητικό της ύψους 19,4 τρισ. δολαρίων, οι μετοχές αντιπροσωπεύουν μόνο τα 9 δισ. δολάρια.

http://zeronews.gr/images/portal/oikonomia/eurobank6.jpg

 

Είναι προφανές πως η Pimco βλέπει καλές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα. Εχει μελετήσει προσεκτικά τη συμμετοχή της και σε άλλες ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών , συμπεριλαμβανομένης της ιταλικής Monte dei Paschi di Siena και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, όπως σημειώνουν οι FT..

Οπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν οι FT, όταν το μεγαλύτερο fund ομολόγων του κόσμου αποφασίζει να μπει με... μανία σε μετοχές της ευρωζώνης, αυτό σημαίνει ότι έρχεται ένα μεγάλο ράλι.

Μπορεί η ανάκαμψη της Ελλάδας, όπως και της υπόλοιπης ευρωζώνης να μοιάζει με μονόδρομο, αλλά αξίζει να θυμηθούμε ότι πέρυσι η χώρα χαρακτηρίστηκε ως μια αναδυόμενη αγορά και μόλις δύο χρόνια πριν ήταν στο έλεος της χρεοκοπίας, καταλήγουν οι FT.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.