ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Barclays κόβει 19.000 θέσεις εργασίας

12:22 - 08 Μαϊ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Η Barclays θα κόψει 19.000 θέσεις εργασίας συνολικά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα δημιουργήσει μια «κακή τράπεζα» με 115 δισ. στερλίνες assets σταθμισμένου ρίσκου και θα απλοποιήσει τις δραστηριότητές της σε τέσσερις κύριους επιχειρηματικούς τομείς, όπως είπε στην, πολυαναμενόμενη από την αγορά, ανακοίνωσή της σχετικά με την στρατηγική του ομίλου.

Στα πλαίσια της νέας της αυτής στρατηγικής, από τις 19.000, οι 7.000 θέσεις εργασίας θα περικοπούν από την επενδυτική της τράπεζα, όπως αναφέρει το Reuters.

Η νέα, «μεταμορφωμένη» τράπεζα θα επικεντρώνεται στις λιανικές δραστηριότητες, και στις δραστηριότητες πιστωτικής κάρτας της Barclays. Η τράπεζα αναμένει να εγγράψει κόστος 800 εκατ. στερλίνων μαζί με τις άλλα 2,7 δισ. στερλίνες που εμφάνισε ως κόστος τον Φεβρουάριο του 2013.


Ο Αντονι Τζενκινς, ο επικεφαλής του ομίλου της Barclays, αντιμετωπίζει εδώ και καιρό αυξανόμενη πίεση να διευκρινίσει στους μετόχους πως θα αυξήσουν τις αποδόσεις τους, καθώς η κύρια μηχανή κέρδους της τράπεζας, οι πωλήσεις ομολόγων και το trading, παραπαίει τη στιγμή που επιβάλλονται ακόμη πιο αυστηροί κανόνες για τα κεφάλαια των τραπεζών.

«Είναι μία τολμηρή απλοποίηση της Barclays. Θα είμαστε μια εστιασμένη διεθνή τράπεζα που θα δραστηριοποιείται μόνο σε τομείς όπου έχει την ικανότητα, το εύρος και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», δήλωσε ο Τζένκινς.

Η Barclays νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από τίτλους της αγοράς σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων, που κάποτε ήταν η... κορώνα της τράπεζας, βυθίστηκαν 41% στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.