ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάλλας: Πολύ σύντομα η Πειραιώς θα είναι σε θέση να διανείμει μέρισμα

16:29 - 16 Μαϊ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σάλλας: Πολύ σύντομα η Πειραιώς θα είναι σε θέση να διανείμει μέρισμα
Τι είπε για τα warrants και τα επιχειρηματικά δάνεια.

Σύντομα θα έρθει η στιγμή που η Πειραιώς θα μοιράσει πάλι μέρισμα. Αυτό  ανέφερε απευθυνόμενος προς τους μετόχους της τράπεζας στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων, όπου, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε η τοποθέτηση νέων μελών στο Δ.Σ., ο πρόεδρος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μ. Σάλλας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην αλλαγή της στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς όσον αφορά στα προβληματικά δάνεια.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ Σάλλας εξήγησε ότι από εδώ και στο εξής οι τράπεζες όταν έχουν ένα μεγάλο δάνειο και η επιχείρηση αδυνατεί να αποπληρώσει μέρος αυτού, θα προχωρούν σε μετοχοποίησή του έτσι ώστε να υπάρχει ενεργότερη συμμετοχή της τράπεζας στις επιχειρήσεις. Την ίδια τακτική αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες.

 

Για τα warrants είπε ότι εντός του θέρους η Πειραιώς όπως και οι άλλες τράπεζες θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους προς το ΤΧΣ και εκείνο αναμένεται να αποφασίσει τι ακριβώς θα γίνει.

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο επικεφαλής του ομίλου τόνισε ότι εντός του 2013, η Πειραιώς με την εξαγορά 4 επιπλέον τραπεζών κατέστη ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος στη χώρα, ο οποίος, όπως είπε κατάφερε να επιτύχει μια αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,75 δισ. ευρώ.

 

Από την πλευρά του ο δ/νων σύμβουλος του ομίλου, κ. Άνθιμος Θωμόπουλος στην ομιλία του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι από εδώ και στο εξής η Πειραιώς θα εστιάσει την προσοχή της στην προσέλκυση καταθέσεων και στη διαχείριση περιουσίας, ενώ ο έταιρος αναπληρωτής δ/νων σύμβουλος, κ. Στ. Λεκκάκος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια του 2013 επετεύχθη ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου περίπου 2.000 ατόμων.

 

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2013 και εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι:

 

- Σάλλας Μιχάλης

 

- Λεκκάκος Σταύρος

 

- Θωμόπουλος Άνθιμος

 

- Γεωργάνας Ιάκωβος

 

- Ρουμελιώτης Παναγιώτης

 

- Απαλαγάκη Χαρούλα

 

- Φουρλής Βασίλης

 

- Βασιλάκης Ευτύχης

 

- Γκολέμης Στυλιανός

 

- Κυριαζής Χαρίτων

 

- Αλεξανδρίδης Γιώργος

 

- Αθανασίου Ηρώ

 

- Αθανασόπουλος Παναγιώτης

 

Εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Δ.Σ. έχει οριστεί η κ. Μπερίτση Αικατερίνη και εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου ο κ. Τσούμας Αθανάσιος.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:47 - 16 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.