ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 30% των ευρωπαϊκών τραπεζών θα χρειαστεί νέα κεφάλαια

11:27 - 23 Ιουν 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Το 30% των ευρωπαϊκών τραπεζών θα χρειαστεί νέα κεφάλαια
Περίπου το ένα τρίτο των ευρωπαϊκών τραπεζών εκτιμά ότι μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσει σε αυξήσεις κεφαλαίου για να ανταποκριθεί στα επικείμενα stress tests, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ernst & Young.

Συγκεκριμένα, σε ανώνυμη δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία στο περιβάλλον 294 ευρωπαϊκών τραπεζών, οι 22 δήλωσαν πως αναμένουν να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους μετά τα stress tests, ενώ 43 τράπεζες επεσήμαναν ότι «μπορεί» να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου.. 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 30% των ευρωπαϊκών τραπεζών δεν αποκλείει την ανάγκη για κεφαλαιακή ενίσχυση, ενώ το 8% πιστεύει πως πιθανότατα θα χρειαστεί νέα κεφάλαια. 
Οι γερμανικές τράπεζες εμφανίζονται οι πιο αισιόδοξες καθώς εκτιμούν ότι είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες, με μόλις το 4% να εκτιμούν ότι θα χρειαστεί να αντλήσουν κεφάλαια και ένα περαιτέρω 2% να μην το αποκλείει.
Οι ισπανικές τράπεζες είναι οι πιο απαισιόδοξες καθώς το 35% εξ' αυτών εκτιμά ότι θα χρειαστεί να αναζητήσουν νέα κεφάλαια, και ένα περαιτέρω 25% να μην το αποκλείουν.
Στο σύνολο του τρέχοντος έτους, οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ήδη αντλήσει κεφάλαια ύψους 35 δισ. δολαρίων, 70% περισσότερο από την ίδια περίοδο το 2013.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.