ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha Bank: Εξουσιοδότηση από τη γενική συνέλευση για μελλοντική αύξηση κεφαλαίου και έκδοση ομολογιακού

12:58 - 27 Ιουν 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Alpha Bank: Εξουσιοδότηση από τη γενική συνέλευση για μελλοντική αύξηση κεφαλαίου και έκδοση ομολογιακού
Την επίσπευση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των τραπεζών μέσω της ανταλλαγής των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants) ζήτησε την Παρασκευή από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Alpha Bank o Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Δημήτρης Μαντζούνης.

Απευθυνόμενος στον υπουργός Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, και στη Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΤΧΣ, Αναστασία Σακελλαρίου που παρίσταντο την Γενική Συνέλευση ο κ. Μαντζούνης δήλωσε τα εξής: «Παρακαλώ τους παριστάμενους να επισπεύσουν τις διαδικασίες. Ο νόμος δίνει πλέον το δικαίωμα της ανταλλαγής των warrants, και αυτό να γίνει είτε από κάθε τράπεζα χωριστά, είτε σε συνεργασία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών».

 

Ο επίκεφαλής της Alpha Bank αναφέρθηκε στην πολύ καλή χρονική συγκυρία και στο μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από την πλευρά των επενδυτών για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές. «Δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία», τόνισε και κάλεσε τις διοικήσεις των υπολοίπων δυο συστημικών τραπεζών (Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς) να γνωστοποιήσουν στη Διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την επιθυμία τους για επίσπευση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης.

 

Ο ίδιος έδωσε και μια άλλη πτυχή του θέματος σημειώνοντας πως μετά τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου έχει δημιουργηθεί μια στρέβλωση όσον αφορά στο ύψος της συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank, καθώς είναι η τράπεζα που χρωστά τα λιγότερα στο Δημόσιο, αλλά και στην οποία το ΤΧΣ έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο κεφάλαιό της.

 

Επίσης, με απόφαση της γενικής συνέλευσης δίδεται η δυνατότητα μελλοντικής αύξησης κεφαλαίου και έκδοσης ομολογιακού δανείου.

Βασ. Ράπανος: "Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης"

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος της Alpha Bank, Βασίλης Ράπανος, τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες μετά την ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου είναι ισχυρές. 

 

Ο κ. Ράπανος ευχαρίστησε τον κ. Κωστόπουλο και χαρακτήρισε πρόκληση για τον ίδιο την ανάληψη των καθηκόντων του. Μιλώντας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο νέος πρόεδρος της Alpha Bank επισήμανε ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης με το στοίχημα για την Ελλάδα να είναι πλέον η προσαρμογή της οικονομίας της σε ένα νέο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης. Ο κ. Ράπανος αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και για τη συνεργασία όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:25 - 27 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.