ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα οι δεσμευτικές προσφορές στην Attica Bank

09:27 - 22 Σεπ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σήμερα Δευτέρα προβλέπεται να κατατεθούν στη Διοίκηση της Attica Bank οι προτάσεις των ενδιαφερομένων επενδυτών για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 434 εκατ. ευρώ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank έχει προτείνει αύξηση με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων, κοινών, ονομαστικών μετοχών, αφενός υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, κατόχων κοινών μετοχών, αφετέρου με ιδιωτική τοποθέτηση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων στην Ελλάδα ή/και το εξωτερικό, η οποία δεν αποτελεί δημόσια προσφορά, με περιορισμό του δικαιώματος προτιμήσεως των υφιστάμενων μετόχων.

Η αύξηση προτείνεται να λάβει χώρα μετά την αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Τράπεζας με ταυτόχρονη συνένωση και μείωση του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών (reverse split) και την επακολουθούμενη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετοχών. Όσον αφορά στην τιμή διάθεσης, σημειώνεται ότι θα καθοριστεί από την αρμόδια έκτακτη γενική συνέλευση που θα εγκρίνει την αύξηση, ενώ δεν θα υπολείπεται του 0,30 ευρώ.

Την επόμενη Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank με θέμα την είσοδο νέων επενδυτών στην αύξηση κεφαλαίου και έως τότε θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει εάν το ΤΣΜΕΔΕ θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου διατηρώντας τουλάχιστον 34% της τράπεζας.Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.