ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο roadshow της Merrill Lynch στο Λονδίνο οι τέσσερις συστημικές τράπεζες

18:11 - 01 Οκτ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στο roadshow της Merrill Lynch στο Λονδίνο οι τέσσερις συστημικές τράπεζες
Στο τραπεζικό roadshow της Merrill Lynch στο Λονδίνο βρέθηκαν σήμερα εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Οι πληροφορίες που έρχονται από την βρετανική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι οι ξένοι διαχειριστές που παραβρέθηκαν, είπαν στους εκπροσώπους των Alpha, Eurobank, Πειραιώς και Εθνική, ότι υπάρχει πια μεγάλη βεβαιότητα ότι η ΕΚΤ θα ακολουθήσει το καλό σενάριο στα stress tests . Κατά τα άλλα, ρωτούσαν τα γνωστά, σχετικά με την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο κ. Ανθ. Θωμόπουλος  από την Τράπεζα Πειραιώς, δήλωσε στο CNBC ότι κανένα τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη δεν έχει υποβληθεί σε τόσο ενδελεχή έλεγχο όσο οι εγχώριες τράπεζες, υπογραμμίζοντας ότι η τρέχουσα άσκηση είναι το τρίτο stress test από το οποίο περνούν οι ελληνικές τράπεζες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Πειραιώς εκτίμησε ότι οι εγχώριες τράπεζες διαθέτουν «κεφαλαιακό μαξιλάρι» 6 - 7 δισ. ευρώ, το οποίο φαίνεται επαρκές, σύμφωνα με το βασικό σενάριο, για την απορρόφηση του όποιου αποτελέσματος από το επερχόμενο AQR. Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα σημείωσε: «Ελπίζω ότι θα διαλύσει τις όποιες ανησυχίες αναφορικά με τα κεφάλαια και την ευρωστία των ελληνικών τραπεζών.

 

Κατόπιν θα μπορέσουμε να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην πραγματική οικονομία και να κάνουμε περισσότερα για να στηρίξουμε την ανάκαμψη στην Ελλάδα». Οσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, σημείωσε ότι πλέον καταγράφεται σταθεροποίηση της κατάστασης και εκτίμησε ότι σύντομα θα δούμε μη εξυπηρετούμενα δάνεια να «επιστρέφουν στη ζωή» και όχι περαιτέρω αύξηση των καθυστερήσεων.

 

Σ.K.X.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:14 - 01 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.