ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εβδομάδα διαπραγματεύσεων για την Attica Bank-Δεν υπάρχει βέτο από την DGCom

14:27 - 06 Οκτ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εβδομάδα διαπραγματεύσεων για την Attica Bank-Δεν υπάρχει βέτο από την DGCom
Με ορίζοντα έως το τέλος της εβδομάδας θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις της Attica Bank με τους επενδυτές που έχουν εκδηλώσει πρόθεση συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις από την στιγμή που οι εν δυνάμει μέτοχοι παραμένουν στο τραπέζι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αν και υπάρχουν παράπονα σχετικά με το ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι πλευρές των διεθνών συμβούλων.
Όσον αφόρα την φιλολογία που έχει αναπτυχθεί σχετικά με τις αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού (DGCom) για την συμμετοχή του ΤΣΜΕΔΕ, ή την αύξηση του ποσοστού του από το 51% που είναι σήμερα, χαρακτηρίζεται ως εκτίμηση και μόνο. διότι
Ο αντίλογος επιμένει πως από την στιγμή που πρόκειται για μέτοχο που καλείται να υποστηρίξει την επένδυσή του, δεν τίθεται θέμα Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την επισήμανση πως σε τέτοιου είδους περιπτώσεις είναι πράγματι απαραίτητη η γνωμοδότηση της DGCom, αλλά αφού έχουν «κλειδώσει» οι διαπραγματεύσεις και θα υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση.
Α.Τάντουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.