ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι απαντά η Attica Bank στην Ε.Κ. για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

11:33 - 14 Οκτ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τι απαντά η Attica Bank στην Ε.Κ. για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
Αναφερόµενοι σε δηµοσιεύµατα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που είδαν πρόσφατα το φως της δηµοσιότητας και αφορούν την υπό εξέλιξη διαδικασία της αύξησης µετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας ή φερόµενους υποψήφιους επενδυτές ή δυνητικούς όρους της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης, και σε συνέχεια σχετικού ερωτήµατος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Αttica Bank γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό τα εξής:

1. Όπως καταγράφεται και στην από 13.10.2014 ανακοίνωση της Attica Bank προς το Χρηµατιστήριο Αθηνών, η Τράπεζα έχει γίνει αποδέκτης ενδιαφέροντος ορισµένων αλλοδαπών επενδυτικών κεφαλαίων για µερική συµµετοχή τους στην αύξηση του µετοχικού της κεφαλαίου και συνεχίζει τις επαφές, µε τη συνδροµή οµάδας χρηµατοοικονοµικών συµβούλων, µε σκοπό την επίτευξη οριστικού ενδιαφέροντος συµµετοχής και σχετικής συµφωνίας µε στρατηγικό(ούς) επενδυτή(ές).

 

2. Για το λόγο αυτό και επειδή οι όροι της αύξησης του µετοχικού κεφαλαίου που είχαν τεθεί προς συζήτηση στην συνεδρίαση της Α’ Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 13.10.2014, επηρεάζονται ουσιωδώς και εξαρτώνται
από την επίτευξη και τους όρους σχετικής συµφωνίας, το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Τράπεζας έκρινε σκόπιµο να προταθεί προς τη Γενική Συνέλευση να λάβει απόφαση, περί διακοπής της συνεδριάσεώς της και συνέχισής της σε συνεδρίαση που θα πραγµατοποιηθεί την ∆ευτέρα 10 Νοεµβρίου 2014. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από την συντριπτική πλειοψηφία των µετόχων που παρέστησαν στην Α’ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση.


3. Μέχρι την οριστικοποίηση ενδιαφέροντος συµµετοχής και συµφωνίας σχετικών ουσιωδών όρων συµµετοχής µε υποψήφιους στρατηγικό(ούς) επενδυτή(ές), η Τράπεζα δεν είναι σε θέση να σχολιάσει οποιοδήποτε από τα
προαναφερόµενα δηµοσιεύµατα.


4. Η Τράπεζα, ως οφείλει, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία µε όλους τους αρµόδιους εποπτικούς φορείς τους οποίους και ενηµερώνει σχετικά µε την πρόοδο του σχεδιασµού και τη διαδικασία αύξησης µετοχικού κεφαλαίου. Εν συνεχεία της ενηµέρωσης αυτής, η ΤτΕ δεν έχει µέχρι τώρα τάξει νέο χρονοδιάγραµµα για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης. Η Τράπεζα θα ενηµερώσει τις αρχές και το επενδυτικό κοινό αµέσως µόλις λάβει γνώση οιασδήποτε εξελίξεως επί του θέµατος.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:35 - 14 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.