ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Grivalia: Με νέο όνομα και προίκα επενδύσεις 500 εκ η πρώην Eurobank Properties

14:03 - 15 Οκτ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Grivalia: Με νέο όνομα και προίκα επενδύσεις 500 εκ η πρώην Eurobank Properties
Η απόκτηση νέων ακινήτων και η αναβάθμιση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου αποτελεί βασικό στόχο της διοίκησης της Grivalia ΑΕΕΑΠ (πρώην Eurobank Properties).

Σε εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιώργος Χρυσικός, ανέφερε ότι η εταιρία θα στοχεύσει σε νέες επενδύσεις που θα κατευθυνθούν κυρίως σε υψηλής ποιότητας εμπορικά ακίνητα, γραφεία, καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους.

Ο κ. Χρυσικός επεσήμανε οτι η εταιρία δεν στοχεύει ατην αξιοποίηση των σπιτιών που έχουν υποθηκεύσει οι τράπεζες και λόγω κόκκινων δανείων είναι στα χαρτοφυλάκιά τους. Αντίθετα η εταιρία ενδιαφέρεται για τα ακίνητα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, όπως και για ακίνητα που ανήκουν σήμερα στο χαρτοφυλάκιο τραπεζών.

Ειδικά για το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ, η διοίκηση της Grivalia άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής σε διαγωνισμούς. Σε σχέση με την στόχευση τουριστικών ακινήτων υποστήριξε ότι δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητά της, χωρίς να αποκλείει κάτι να αλλάξει στο μέλλον.

Στόχος της διοίκησης είναι, με τις νέες εξαγορές να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της στο 1,3 δισ. ευρώ από 726 εκατ. ευρώ σήμερα.

Η εταιρία διαθέτει σήμερα 75 ακίνητα, τα 70 από τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα, 3 στη Ρουμανία και 2 στη Σερβία. Για τα 14 ακίνητα που στεγάζουν υπηρεσίες του Δημοσίου και πρόσφατα πέρασαν στον έλεγχό της, η Grivalia προωθεί πρόγραμμα συντήρησης και αναβάθμισης, με τη διοίκηση να τονίζει ότι προτεραιότητα θα δοθεί στα κτίρια που στεγάζουν την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το Γενικό Χημείο του Κράτους και το Υπουργείο Υγείας.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.