ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: 25 τράπεζες "κόβονται" στα stress tests, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα

15:53 - 25 Οκτ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Reuters: 25 τράπεζες "κόβονται" στα stress tests, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα
Σε 25 ανέρχονται οι τράπεζες που απέτυχαν να περάσουν τα stress tests της ΕΚΤ, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα, μεταδίδει το Reuters, το οποίο επικαλείται τις απόψεις δύο ατόμων που γνωρίζουν το ζήτημα χωρίς να τους κατονομάζει.

Σύμφωνα με τς όσα μεταδίδει το πρακτορείο, τα τεστ της ΕΚΤ έδειξαν ότι τράπεζες από την Ελλάδα,  την Κύπρο, την Σλοβενία και την Πορτογαλία βρίσκονταν κάτω από το όριο κεφαλαιακής επάρκειας που ορίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στα τέλη του προηγούμενου έτους.

 

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το Reuters, τα 10 από τα 25 αυτά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εξακολουθούν να έχουν και τώρα προβλήματα κεφαλαίων. Να σημειωθεί ότι οι ισπανικές και οι γαλλικές τράπεζες βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ότι αναμενόταν.

 

Ωστόσο, εκπρόσωπος της ΕΚΤ σχολιάσε τις διαρροές, χαρακτηρίζοντάς τες ως εικασίες και ξεκαθαρίζοντας ότι τα αποτελέσματα δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

 

«Τα αποτελέσματα δεν θα είναι τελικά μέχρι να τεθούν υπόψιν του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, και η δημοσιοποίηση τους θα γίνει αμέσως μετά», ανέφερε.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα των stress tests θα ανακοινωθούν αύριο το μεσημέρι και ότι οι τράπεζες που θα φανεί ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα θα έχουν διορία δύο εβδομάδων για να υποβάλουν πλάνο στην ΕΚΤ για την κάλυψη του όποιου κενού.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:59 - 25 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.