ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντικό βήμα για την εδραίωση του μηχανισμού εποπτείας τα stress tests, εκτιμά η Moody’s

17:40 - 27 Οκτ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σημαντικό βήμα για την εδραίωση του μηχανισμού εποπτείας τα stress tests, εκτιμά η Moody’s
Σημαντικό βήμα για την εδραίωση ενός αξιόπιστου ενιαίου μηχανισμού εποπτείας στην ευρωζώνη ήταν τα stress tests και τα AQR, τα οποία «εμφάνισαν ευρεία ανθεκτικότητα των τραπεζών της ευρωζώνης», σύμφωνα με τη Moody’s Investors Service.

«Τα αποτελέσματα της αναλυτικής αξιολόγησης (CA) των ισολογισμών των τραπεζών και της ανθεκτικότητάς τους σε κρίσεις, από τις ΕΚΤ και ΕΒΑ, είναι credit positive για τα πιστωτικά ιδρύματα της ευρωζώνης, με τα πιο αξιοσημείωτα αποτελέσματα της άσκησης να είναι η πρόοδος προς την επιδιόρθωση των ισολογισμών και η βελτιωμένη διαφάνεια των τραπεζικών λογαριασμών», σχολιάζει η Carola Schuler, managing director της Moody’s.

 

Στη συνέχεια, η κα Schuler εκτιμά ότι ο δηλωμένος στόχος της ΕΚΤ για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στα ευρωπαϊκά τραπεζικά συστήματα θα πάρει χρόνο και θα μπορούσε να συναντήσει εμπόδια από τον ακόμη δύσκολο χαρακτήρα του λειτουργικού περιβάλλοντος το οποίο αντιμετωπίζουν οι τράπεζες της περιοχής.

 

«Επιπλέον, πολλές τράπεζες έχουν απλώς περάσει τα stress tests με πολύ μικρό περιθώριο και θα μπορούσαν να συναντήσουν δυσκολίες στο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για το βασικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας με βάση τη Βασιλεία ΙΙΙ. Αντιστοίχως, πολλές τράπεζες θα πρέπει να κάνουν περισσότερα», προσθέτει η managing director του οίκου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.