ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες χαμηλότερες τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες θέτει η Nomura

14:40 - 28 Νοε 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Νέες χαμηλότερες τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες θέτει η Nomura
Αναθεωρεί σε χαμηλότερες τις τιμές – στόχους για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας η Nomura, σε report της με ημερομηνία 28 Νοεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, ο διεθνής οίκος κόβει στα 0,70 ευρώ, από 0,75 πριν την τιμή-στόχο για την μετοχή της Alpha, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση Buy και σημειώνοντας ότι η μετοχή της Alpha είναι η κορυφαία επιλογή μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική προχωρά σε μείωση της τιμής στα 2,25 ευρώ, από 2,90 πριν, ενώ παράλληλα υποβαθμίζει τη σύσταση σε Neutral από Buy.

Για την Eurobank η νέα τιμή-στόχος τίθεται στα 0,33 ευρώ, από 0,40 πριν, ενώ η σύσταση παραμένει Neutral.

Όσον αφορά στην Τράπεζα Πειραιώς, κατεβάζει την τιμή στα 1,30 ευρώ, από 1,50 πριν, αναβαθμίζοντας την σύσταση σε Neutral από Reduce.

Ένας από τους λόγους που ο οίκος περικόπτει τις εκτιμήσεις για τα καθαρά έσοδα από τόκους των τραπεζών είναι το πολιτικό ρίσκο και προβλέπει ότι οι τιμές των μετοχών θα συνεχίσουν τους προσεχείς μήνες να αντανακλούν την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα.

Ωστόσο βλέπει βελτίωση των καθαρών εσόδων από τόκους από το 2016 καθώς εκτιμά ότι οι τράπεζες θα ανακτήσουν ένα 10% από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη Nomura, η Εθνική Τράπεζα θα καταγράψει κέρδη ανά μετοχή (EPS) 0,41 ευρώ και η Alpha 0,01 ευρώ. Επίσης βλέπει αρνητικά EPS (-0,30 ευρώ) για την Πειραιώς και Eurobank (-0,08%).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.