ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mεγάλου: Συνεννόηση για τις προβληματικές επιχειρήσεις με τις άλλες τράπεζες

13:11 - 02 Δεκ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Mεγάλου: Συνεννόηση για τις προβληματικές επιχειρήσεις με τις άλλες τράπεζες
Αυτά που ήξεραν οι παλαιοί μέτοχοι να τα ξεχάσουν, το μήνυμα του διευθύνοντος συμβούοου της Eurobank από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Συνεδρίου.

Ανάγκη για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, παρά την επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης προκρίνει ως επιλογή ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Χρ. Μεγάλου από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου «Η ώρα της Ελληνικής οικονομίας».  Σε ότι αφορά τις αναδιαρθρώσεις των προβληματικών επιχειρήσεων, τόνισε: «Στη Eurobank είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τις υπόλοιπες τράπεζες προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση των προβληματικών επιχειρήσεων και σε αυτό το σημείο υπάρχει σύγκλιση. Όσον αφορά τους παλαιούς μετόχους των προβληματικών επιχειρήσεων, αυτοί πρέπει να αντιληφθούν ότι οι πρακτικές του παρελθόντος έχουν τελειώσει».

 

Ο κ. Μεγάλου χαρακτήρισε δύσκολη, αλλά αναγκαία τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και επεσήμανε ότι παρότι όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, έχει ανάγκη από την στήριξη των εταίρων της.

 

Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα, είπε ότι ήρθε η ώρα οι τράπεζες να κάνουν τη δουλειά τους και να στηρίξουν την οικονομία και τις βιώσιμες επιχειρήσεις, ενώ αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στη ρευστότητα ύψους 2 δισ. ευρώ που θα ρίξει η Eurobank στην αγορά.



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.