ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha: Στα 22,75 ευρώ έγινε το placement του 5,21%

10:29 - 05 Δεκ 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Περί τα 483,4 εκατ. ευρώ άντλησε η Alpha Bank από την διάθεση του 5,21% των ιδίων μετοχών. Στόχος της κίνησης αυτής ήταν να συγκεντρωθούν κεφάλαια τα οποία θα στηρίξουν τα φιλόδοξα σχέδια επέκτασης της Alpha στην Ουκρανία στην οποία σχεδιάζει εξαγορές αλλά και επέκτασης του δικτύου καταστημάτων.

Στην Ουκρανία αναμένεται να επενδύσει μέσω εξαγορών περίπου 400 -500 εκατ. ευρώ ενώ θα χρειασθούν και κεφάλαια για την ανάπτυξη του αυτόνομου δικτύου καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η Alpha Bank ολοκλήρωσε σήμερα την ιδιωτική τοποθέτηση 21.250.000 ιδίων μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 5,21% του μετοχικού της κεφαλαίου. Οι μετοχές διατέθηκαν σε τιμή 22,75 ευρώ, δηλαδή με έκπτωση 3% της μεσοσταθμικής τιμής της 4ηςΔεκεμβρίου 2006. Σημειώνεται ότι το placement της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε με discount 2,5%.

Η ιδιωτική τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε με αναδόχους την J.P. Morgan Securities Ltd. τη Merrill Lynch International και την UBS Investment Bank στο εξωτερικό και την Alpha Finance στην Ελλάδα. Η συναλλαγή, που έγινε με συνοπτική διαδικασία βιβλίου προσφορών, προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον διεθνών και εγχωρίων θεσμικών επενδυτών.

Ο κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης, διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την μεγάλη ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού στην διάθεση ιδίων μετοχών μέσω ιδιωτικής τοποθετήσεως. Η συναλλαγή αυτή θα στηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών μας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.»

Π. Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.