ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες: Παραμένουν κλειστές

15:27 - 08 Ιουλ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τράπεζες: Παραμένουν κλειστές
Προς νέα παράταση τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή οδεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, η τραπεζική αργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένονται ουσιαστικές αλλαγές στο όριο αναλήψεων όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνει ωε έχει το όριο των 60 ευρώ από τα ΑΤΜ και των 120 ευρώ για συνταξιούχους από τα γκισέ των τραπεζών.
Η σύσκεψη που θα ξεκινούσε στις 5 το απόγευμα στο Γενικό Λογιστήριο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα με εκπροσώπους των τραπεζών ακυρώθηκε.
Πληροφορίες αναφέρουν πως θα βγει νέα υπουργική απόφαση Τσακαλώτου για παράταση της Πραξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που λήγει απόψε τα μεσάνυχτα, με κάποιες τροποποιήσεις σε σχέση με όσα ίσχυαν.

Νοβότνι: Δεν προβλέπει αύξηση του ELA

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης ΕΚΤ πάντως το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Έβαλντ Νοβότνι, δεν προβλέπει αύξηση της έκτακτης χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA. 

«Ως Διοικητικό Συμβούλιο, θα πρέπει να συζητήσουμε σήμερα σε ποια έκταση μπορούμε να ανανεώσουμε ξανά αυτή την πίστωση. Δεν θα υπάρχει, σίγουρα, επιθυμία για την αύξησή της. Πολύ ειλικρινά, δύσκολα μπορώ να το φανταστώ αυτό», δήλωσε ο Νοβότνι στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε η κεντρική τράπεζα της Αυστρίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.