ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες: Τι λένε οι επενδυτές για τις ΑΜΚ

12:01 - 07 Νοε 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τράπεζες: Τι λένε οι επενδυτές για τις ΑΜΚ
Μια εβδομάδα κρίσιμων εξελίξεων ξεκινά από την Δευτέρα για το σύνολο των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, καθώς μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα ολοκληρωθεί οι ιδιωτικές τοποθετήσεις μέσω των βιβλίων προσφορών.

Να σημειωθεί επίσης, πως αύριο, οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να ενημερωθούν από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) για το τι εγκρίνεται και τι όχι από τις δράσεις των capital plans.

Τον χορό των αυξήσεων κεφαλαίου, ανοίγει η τράπεζα Πειραιώς, όταν τη Δευτέρα θα κλείσει το book building της που άνοιξε την Τετάρτη το απόγευμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών είναι ζωηρό και δεν αποκλείεται η τράπεζα να αντλήσει κεφάλαια υψηλότερα από τα απαραίτητα 1,6 δισ. ευρώ.

Οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες του ομίλου της τράπεζας Πειραιώς με βάση το δυσμενές σενάριο ανήλθαν σε 4,9 δισ. ευρώ και στο βασικό στα 2,2 δισ. ευρώ. Η τράπεζα είχε όφελος από την δημόσια πρόταση για την αγορά ομολόγων 600 εκατ ευρώ, ποσό που μειώνει ισόποσα τις ανάγκες του βασικού σεναρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών της Alpha Bank, η οποία θα απευθυνθεί στους ιδιώτες επενδυτές με στόχο την κάλυψη του συνόλου των κεφαλαιακών αναγκών (σ.σ. με βάση το δυσμενές σενάριο) ύψους 2,7 δισ. ευρώ.

Την Τρίτη θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών της Eurobank με στόχο την πλήρη κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών της ύψους 2,1 δισ. ευρώ.

Αμέσως μετά θα πάρει την σκυτάλη ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, η διοίκηση της οποίας θα απευθυνθεί στους επενδυτές με στόχο την άντληση έως και 4,6 δισ. ευρώ όσο είναι και το σύνολο των κεφαλαιακών της αναγκών.

Ωστόσο, τραπεζικές πηγές τονίζουν την ανάγκη της άμεσης διευθέτησης των ανοικτών θεμάτων μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών προκειμένου να συνεχισθεί αδιατάραχτα η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.