ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha-Eurobank: Κλείνουν τα βιβλία με υπερκάλυψη-Με το βλέμμα στο EWG

23:50 - 17 Νοε 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Alpha-Eurobank: Κλείνουν τα βιβλία με υπερκάλυψη-Με το βλέμμα στο EWG
Υπερκαλύπτει τις ανάγκες της η Alpha Bank με αποτέλεσμα να ολοκληρώνει με θετικό πρόσημο τη διαδικασία του book building. Και h Eurobank αναμένεται να κλείσει το βιβλίο προσφορών.

Κλείνει η Alpha Bank-Λεπτομέρειες στο EWG

Κλείνει απόψε το βιβλίο της Alpha Bank με σημαντική υπερκάλυψη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Ωστόσο η τιμολόγηση και το allocation θα οριστικοποιηθούν την Παρασκευή με το κλείσιμο της εκκρεμότητας του EWG, καθότι ορισμένες δεσμεύσεις που έχουν γίνει από τους επενδυτές έχουν γίνει υπό αυτή την αίρεση.

Να σημειωθεί ότι η ήδη από χθες η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι έχει λάβει ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές το οποίο υπερκαλύπτει το αρχικώς σκοπούμενο ποσό του 1,55 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπερκάλυψη είναι πάνω από 140%, η δε τιμή είναι 4 cents.

Κλείνει και ξεκινά διαδικασία τιμολόγησης η Eurobank

Από την πλευρά της η Eurobank, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επίσης θα κλείσει το βιβλίο προσφορών. Η τράπεζα θα προχωρήσει σε conditional τιμολόγηση και κατανομή, αλλά θα εκτελέσει τη διαδικασία την Παρασκευή μετά την έγκριση της Βουλής στο πολυνομοσχέδιο. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η υπερκάλυψη κινείται στο 117%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, καθώς το βιβλίο δεν έχει κλείσει ακόμα, η τιμή θα διαμορφωθεί είτε στο 1 είτε στα 2 cents.

Προ ημερών η Eurobank ανακοίνωσε ότι ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισµός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναγνώρισε την ανερχόµενη σε €83 εκατ δράση κεφαλαιακής ενίσχυσης που μειώνει το κεφαλαιακό έλλειµµά της, το οποίο προσδιορίστηκε από τη Συνολική Αξιολόγηση, και οφείλεται στη θετική διαφορά µμεταξύ των πραγματοποιηθέντων προ-προβλέψεων κερδών του εννεαµήνου 2015, έναντι του εκτιμώμενου ποσού που είχε συμπεριληφθεί στο βασικό σενάριο της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.