ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών

21:33 - 19 Νοε 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών
Την ολοκλήρωση της ψήφισης του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή αναμένει η Εθνική Τράπεζα ούτως ώστε να ανακοινώσει το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών της.

Όπως έγινε γνωστό, η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη συγκέντρωση των κεφαλαιακών αναγκών του βασικού σεναρίου ολοκληρώθηκε σήμερα, ενώ απομένει η δεύτερη φάση για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, αυτής της δημόσιας προσφοράς προς τους ιδιώτες μικρομετόχους.
Η Εθνική Τράπεζα πρόκειται να απευθυνθεί στους Έλληνες μικροεπενδυτές στις 30 Νοεμβρίου, 1η και 2 Δεκεμβρίου. Οι ιδιώτες μικροεπενδυτές θα μπορούν να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, με μίνιμουμ ποσό τα 1.000 ευρώ και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, στην τιμή της μετοχής που θα καθοριστεί από το book building για μετοχές που θα ανέρχονται μέχρι το 10% της διεθνούς προσφοράς εφόσον από τους ξένους επενδυτές καλυφθεί επιπλέον ποσό από το 1,456 δισ. ευρώ. Εάν το ποσό αυτό δεν καλυφθεί, τότε στους Έλληνες μικρομετόχους θα προσφερθούν έως 300 εκατ. μετοχές.
Σημειώνεται ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες του βασικού σεναρίου για την Εθνική Τράπεζα που κάλυψε από τους ιδιώτες επενδυτές στο εξωτερικό ανέρχονται σε 1,456 δισ. ευρώ, έναντι 1,57 δις. ευρώ αρχικώς, κατόπιν της έγκρισης ενεργειών από το capital plan της τράπεζας, ύψους 120 εκατ. ευρώ, που έκανε αποδεκτές ο SSM. Αναλογικά, οι συνολικές ανάγκες και υπό το δυσμενές σενάριο διαμορφώθηκαν στα 4,482 δισ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.