ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατσέλη: Ποιες οι τρεις μεγάλες προκλήσεις για τις τράπεζες

20:12 - 27 Νοε 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Κατσέλη: Ποιες οι τρεις μεγάλες προκλήσεις για τις τράπεζες
Τη σταδιακή άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων «βλέπει» η Λούκα Κατσέλη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για μετάβαση από την ακριβή χρηματοδότηση, μέσω ELA, σε άντληση φθηνότερης από την ΕΚΤ.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ανέφερε σε χαιρετισμό της στο πανελλαδικό συνέδριο της ΟΤΟΕ πως προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η περαιτέρω μείωση της πολιτικής αβεβαιότητας και η εμπέδωση προσδοκιών επιστροφής σε συνθήκες ομαλότητας και κανονικότητας.

Η κα Κατσέλη αναφέρθηκε επίσης και στις τρεις μεγάλες προκλήσεις του τραπεζικού συστήματος: την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τη σταδιακή επάνοδο των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα και τη διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, καθώς και στην εφαρμογή ενός σύγχρονου πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης.

Όλες οι παραπάνω προκλήσεις κατατείνουν σε έναν κεντρικό εθνικό στόχο: Η χώρα μας να βγει το γρηγορότερο δυνατόν από το φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης, της ύφεσης, της ανεργίας και της παραγωγικής αποσάθρωσης, ανέφερε η Λούκα Κατσέλη.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:27 - 27 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.