ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φραγκιαδάκης: Στην ΑΜΚ της ΕΤΕ συμμετείχαν 30.000 νοικοκυριά

16:01 - 04 Δεκ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Φραγκιαδάκης: Στην ΑΜΚ της ΕΤΕ συμμετείχαν 30.000 νοικοκυριά
Η επιτυχής ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς που απηύθυνε η ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα προς τους Έλληνες επενδυτές αναβαθμίζει σημαντικά τόσο το κύρος της Τράπεζας όσο και την εμπιστοσύνη των πελατών και των αγορών, υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Φραγκιαδάκης, "η ΕΘΝΙΚΗ είναι η μόνη από τις συστημικές τράπεζες που προχώρησε στη διάθεση μετοχών στους Έλληνες επενδυτές με τους ίδιους όρους που διατέθηκαν και στους ξένους θεσμικούς. Πρόκειται για απόφαση που αποτέλεσε εξ αρχής μέρος του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.

Στόχος μας ήταν να δοθεί η ευκαιρία στους Έλληνες επενδυτές και ιδιώτες, μικρούς και μεγάλους, να συμμετάσχουν όχι μόνο στην ανακεφαλαιοποίησή της αλλά στην επόμενη ημέρα του ομίλου.

Πρόκειται για μια επιλογή που εκτός από ουσιαστική είναι και συμβολική, καθώς σφραγίζει την πρόθεση της Εθνικής να τιμήσει και να διατηρήσει τον εθνικό της χαρακτήρα και την παραδοσιακή μετοχική της βάση. Στη Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα συμμετείχαν πάνω από 30 χιλ. ελληνικά νοικοκυριά, ενώ περίπου 74% των κεφαλαίων προήλθαν από Έλληνες ιδιώτες επενδυτές.

Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου η Εθνική θα είναι ισχυρή κεφαλαιακά, ενώ θα ενισχυθεί και περαιτέρω από τις κεφαλαιακές της δράσεις, με βάση το εγκεκριμένο από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό κεφαλαιακό της πλάνο.

Η κεφαλαιακή θωράκιση του Ομίλου είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην μακρόχρονη ιστορία της τράπεζας. Πλέον όλοι στην Eθνική Τράπεζα κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Ωστόσο ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και οι προκλήσεις για την Eθνική Τράπεζα σημαντικές.

Απαιτείται άμεσα ανάκτηση των καταθέσεων, αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αποπληρωμή της κρατικής ενίσχυσης, αναβάθμιση των σχέσεων με τους πελάτες και το προσωπικό και κυρίως διοχέτευση ρευστότητας προς την ελληνική οικονομία.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, θα βρει την τράπεζα ενισχυμένη σε κεφάλαια και ρευστότητα, με επαρκείς προβλέψεις, γεγονός που θα της επιτρέψει να πρωτοστατήσει στον ιστορικό της ρόλο, που δεν είναι άλλος από την υποστήριξη της οικονομίας και της ανάπτυξης.

Η Eθνική Τράπεζα μπορεί και θα συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση των νέων επιχειρηματικών σχεδίων, στη στήριξη των νοικοκυριών και βεβαίως στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.