ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιρλανδία: Κινδυνεύει η οικονομία από το πιθανό Brexit

13:41 - 08 Δεκ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ιρλανδία: Κινδυνεύει η οικονομία από το πιθανό Brexit
Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πλήξει τις εξαγωγές της Ιρλανδίας, την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση, ενώ σημαντικός αντίκτυπος θα υπάρξει και στον χρηματοοικονομικό κλάδο της χώρας, αναφέρει η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας.

Το Δουβλίνο θεωρεί την προοπτική οι Βρετανοί να ψηφίσουν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ σημαντικό στρατηγικό κίνδυνο, ενώ σύμφωνα με έκθεση που ζήτησε να εκπονηθεί η κυβέρνηση τον περασμένο μήνα, το Δουβλίνο θα έχει να χάσει περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο μέλος της ΕΕ.

 

Στην πρώτη έρευνα που δημοσιεύεται για τον αντίκτυπο του λεγόμενου Brexit, η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας είπε ότι οι συνέπειες στον χρηματοπιστωτικό τομέα και την οικονομία θα εξαρτηθούν από τους όρους της όποιας συμφωνίας αποχώρησης και τη μετέπειτα εξέλιξη της βρετανικής οικονομίας.

 

«Η ανάλυση που διεξήγαγε η Κεντρική Τράπεζα υποδηλώνει ότι το Brexit θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις εξαγωγές, το ΑΕΠ και τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας στην Ιρλανδία σύμφωνα με μια σειρά διαφορετικών σεναρίων που εξετάζονται», ανέφερε η τράπεζα στην εξαμηνιαία έκθεσή της.

 

«Ο αντίκτυπος στον ιρλανδικό χρηματοπιστωτικό κλάδο, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιριών και των μη τραπεζικών χρηματοπιστωτικών διαμεσολαβητών, θα μπορούσε να είναι σημαντικός, εάν αυτό συνέβαινε με άτακτο τρόπο και/ή μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στη βρετανική οικονομία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.