ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πειραιώς: Task Force για τα «κόκκινα» δάνεια

10:13 - 10 Δεκ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πειραιώς: Task Force για τα «κόκκινα» δάνεια
Για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων και με το δεδομένο ότι η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ κατέχει μόνη της το 30% της συγκεκριμένης αγοράς, έχει συστήσει ειδική Task Force αποτελούμενη από 45 άτομα για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των «κόκκινων» δανείων μέσω πωλήσεων ενεργητικού.

Η Task Force, αφού αναλύσει τα δεδομένα της εταιρίας και του κλάδου και εξερευνήσει εναλλακτικές μορφές αναδιάρθρωσης του δανεισμού της, διαπραγματεύεται με τους μετόχους και αναλόγως της πρόθεσής τους να συμβάλουν με ίδια κεφάλαια στην αναδιάρθρωση του δανείου προχωρά σε αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση και στη νέα χρηματοδότηση. 

Η επονομαζόμενη Recovery Banking Unit (RBU) που έχει συστήσει η Τράπεζα Πειραιώς με ανεξάρτητη δομή διακυβέρνησης έχει υπό διαχείριση τα δάνεια 564 πελατών, συνολικής αξίας 31 δις ευρώ.

Η  Ομάδα Δράσης επεξεργάζεται και υλοποιεί λύσεις διαχείρισης της μεγάλης έκθεσης της τράπεζας σε εθνικά σημαντικούς τομείς επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό έχει διευθετήσει πολλά δάνεια από τον χώρο της υγείας, ύψους 120 εκατ. ευρώ, περιπτώσεις δανείων στο real estate, ύψους 1,6 δις ευρώ, υποθέσεις 100 εκατ. ευρώ στο χώρο των τροφίμων και ποτών, πολλές υποθέσεις, αξίας άνω του 1,5 δις. ευρώ, στο χώρο του τουρισμού, πολλές υποθέσεις, αξίας άνω των 2,6 δις ευρώ στο χώρο της ναυτιλίας, 2 υποθέσεις 200 εκατ. ευρώ στο χώρο της ακτοπλοΐας, 2 υποθέσεις, αξίας 170 εκατ. ευρώ στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών, και πολλές υποθέσεις σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς, αξίας άνω των 3 δις. ευρώ.

Τα συνολικά μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα ανέρχονται σε 34,183 δις ευρώ εκ των οποίων 24,275 δις ευρώ στην επιχειρηματική πίστη, 6,049 δις ευρώ στη στεγαστική πίστη και 3,859 δις ευρώ στην καταναλωτική

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.