ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η επίσκεψη Νουί σε ΤτΕ και ΤΧΣ

13:40 - 09 Φεβ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Η επίσκεψη Νουί σε ΤτΕ και ΤΧΣ
Συναντήσεις με τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος θα έχει σήμερα, Τρίτη, η επικεφαλής του SSM Nτανιέλ Νουί, η οποία ήδη έδωσε το στίγμα προθέσεων του Ευρωπαϊκού Εποπτικού Μηχανισμού όσον αφορά το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, στις συναντήσεις που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τις διοικήσεις των τραπεζών.

Η σιδηρά κυρία του εποπτικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα ολοκληρώσει σήμερα το ταξίδι της στην Αθήνα αφού συναντηθεί με την εποπτική διεύθυνση της Τράπεζας της Ελλάδος και με την ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψή της στην Αθήνα είναι στο πλαίσιο των αντίστοιχων επισκέψεων που θα πραγματοποιήσει η κα Νουί και στις 19 χώρες της ευρωζώνης.

Στο επίκεντρο του SSM βρίσκεται η γοργή και αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και στην κατεύθυνση αυτή κρίνεται αναγκαία η ολοκλήρωση του κανονιστικού πλαισίου, όπως κρίσιμο είναι και το ζήτημα της εταιρικής διακυβέρνησης των τραπεζών.

Πρόκειται για δύο κρίσιμα θέματα, στα οποία αναφέρθηκε η κ. Νουί, η οποία συμμερίζεται τον προβληματισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Μάριο Ντράγκι για τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση και στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αλλά και το ενδεχόμενο επανόδου της χώρας σε μια περίοδο αβεβαιότητας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.