ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

N. Καραμούζης: Την Εurobank δεν την αφορούν τα σχέδια της Marfin

15:44 - 11 Ιαν 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Δεν σχετίζεται η Εurobank με τις εξελίξεις που συντελούνται στον όμιλο της Marfin, επεσήμανε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας στα πλαίσια παρουσίασης νέου επενδυτικού προϊόντος.

«Η Eurobank δεν εμπλέκεται με οποιαδήποτε τρόπο στα σχέδια της Marfin δεν μας αφορούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Ν. Καραμούζης.

Με την δήλωση αυτή η διοίκηση της Eurobank επιδιώκει να τεθεί εκτός σεναρίων για το ποια τράπεζα θα επιδιώξει να εξαγοράσει ο όμιλος της Marfin.

Εμμέσως πλην σαφώς τόνισε ότι η Eurobank στηριζόμενη στην αυτόνομη ανάπτυξη θα επιδιώξει να ενισχύσει την παρουσία της και την κερδοφορία της, ενώ παράλληλα τόνισε ότι προσβλέπει το 2007 να αρχίσουν να αποδίδουν τα κέρδη από τις επενδύσεις στο εξωτερικό. Στην Τουρκία θα δημιουργηθούν 30 business center και σε κάθε χώρα στο εξωτερικό θα δημιουργηθεί χρηματιστηριακή.

Το νέο business plan θα ανακοινωθεί στο γ' 10ήμερο του Μαρτίου για το διάστημα 2007 με 2009.

O κ. Καραμούζης παρουσίασε τα επιχειρηματικά σχέδια του ομίλου στα επιχειρηματικά δάνεια δίνοντας έμφαση στο νέο προϊόν που έχει σχεδιασθεί, το κεφάλαιο κίνησης Eurobank Εναλλάξ.

Κατά τον κ. Καραμούζη στόχος της τράπεζας είναι να κατέχει ηγετική θέση στον χώρο των επιχειρηματικών δανείων στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή.

Με το νέο προϊόν η Eurobank δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επιλέξουν εναλλακτικά την μορφή δανειοδότησής τους σε ευρώ ή ξένο νόμισμα με δυνατότητα επιλογής μέσα από 5 βασικά νομίσματα.

Το προϊόν αυτό εμφανίζει το πλεονέκτημα ότι διασφαλίζει την εταιρία από συναλλαγματικούς ή επιτοκιακούς κινδύνους, ενώ μπορεί να υπάρξει εναλλαγή νομισμάτων χωρίς χρεώσεις.

Η Eurobank έχει χρηματοδοτήσει 125 χιλιάδες εταιρίες και επαγγελματίες και περίπου 7.000 μεγάλες εταιρίες.

Τα υπόλοιπα του ομίλου στα επιχειρηματικά δάνεια ανέρχονται στα 16 δισ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 20% το 2006.

Λόγω της δραστηριοποίησης της η Eurobank κατέχει την πρώτη θέση στο leasing με 19% μερίδιο και τζίρο 1,4 δισ. ευρώ, στο factoring κατέχει μερίδιο 35% και τζίρο 1,6 δισ ευρώ , στις εισαγωγές και εξαγωγές μερίδιο 16,1% μερίδιο αγοράς ενώ συνεργάζεται με 2000 εταιρίες στα θέματα διαχείρισης κινδύνων.

Π. Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.