ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank: Τρία «κλειδιά» για κερδοφορία «βλέπει» η UBS

12:15 - 03 Μαρ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Eurobank: Τρία «κλειδιά» για κερδοφορία «βλέπει» η UBS
Τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δ' τρίμηνο η EUROBANK γενικά ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις, σχολιάζει η UBS, η οποία μιλά για «αισιόδοξο» μήνυμα για τις προοπτικές του 2016, δεδομένων των συνθηκών.

Επίσης, «βλέπει» τρεις βασικές κινητήριες δυνάμεις που μπορούν να οδηγήσουν μεσοπρόθεσμα σε αύξηση των κερδών της τράπεζας.

 

Το πρώτο είναι ότι η Eurobank στοχεύει μεσοπρόθεσμα σε αναλογία μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 15% και εκτιμά πως το απόθεμα των «κόκκινων» δανείων θα μειωθεί μέχρι το τέλος του έτους κάτω από τα επίπεδα του 2015. Οι πλειστηριασμοί για τα δάνεια των νοικοκυριών δεν θα ξεκινήσουν πριν το β' εξάμηνο του έτους και θα πραγματοποιηθούν με ελεγχόμενο τρόπο.

 

Το δεύτερο είναι πως αν και όταν η ΕΚΤ επαναφέρει το waiver στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, η Eurobank ίσως μεταφέρει κρατικά ομόλογα ύψους 2,5 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ προκειμένου να επωφεληθεί του χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης.

 

Το τρίτο είναι πως η Eurobank «είδε» εισροή καταθέσεων 1,4 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο του 2015 και αναμένει συνέχιση της εισροής το 2016.

 

Η UBS αυξάνει την πρόβλεψή της για τα κέρδη ανά μετοχή της Eurobank φέτος κατά 9%, σημειώνοντας πως, για την ώρα, βασική προϋπόθεση για μια πιο θετική άποψη για την τράπεζα παραμένει η ύπαρξη λελογισμένης «ορατότητας» για την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης.

 

Η UBS διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 0,90 ευρώ ανά μετοχή για την Eurobank, με σύσταση Neutral.

 

Η Eurobank διαπραγματεύεται με 0.26x P / TNAV με βάση τις εκτιμήσεις του 2016 για RoTE του c2%, με προοπτική να ανέλθει σε 0,24x P / TNAV 2017E για RoTE 5%. Οι εκτιμήσεις για το PE του 2016 είναι 17.6x και του 2017E είναι 5x.

 

Τέλος, σύμφωνα με τη UBS, λαμβάνοντας υπόψη τις περιστάσεις, η Eurobank έδωσε ένα σίγουρο μήνυμα για τις προοπτικές του 2016, με τη διοίκηση να εμφανίζεται αισιόδοξη για επιστροφή στην κερδοφορία το 2016 (υπό την προϋπόθεση της εξομάλυνσης των μακροοικονομικών συνθηκών), με περαιτέρω βελτίωση στο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο, της μείωσης του κόστους και του κόστους κίνδυνο κάτω από 2%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.