ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποχωρήση της ALPHA bank από τη Βουλγαρία

12:01 - 04 Μαρ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αποχωρήση της ALPHA bank από τη Βουλγαρία
Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του συνόλου των δραστηριοτήτων του καταστήματος Βουλγαρίας της Alpha Bank από τη θυγατρική της Eurobank, Postbank, μετά τη λήψη των σχετικών εγκρίσεων από τις Αρχές ανακοίνωσε η Eurobank. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την εξαγορά η Postbank καθίσταται η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας με βάση τις καταθέσεις και τις χορηγήσεις.

Πλέον, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, όλοι οι πελάτες που προέρχονται από το κατάστημα Βουλγαρίας της Alpha Bank θα εξακολουθούν να απολαμβάνουν τραπεζικές υπηρεσίες από το ίδιο δίκτυο εξυπηρετήσεως, ενώ στο προσεχές μέλλον και μετά την ολοκλήρωση της λειτουργικής ενοποιήσεως, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα χρήσης του ευρύτερου δικτύου της Postbank.

 

Σημειώνεται ότι η Alpha Bank διατηρούσε δίκτυο περίπου 80 καταστημάτων στη βουλγαρική αγορά και η Eurobank δίκτυο 180 σημείων.

 

Το ενεργητικό της Postbank, της έκτης μεγαλύτερης τράπεζας αυτή τη στιγμή στη χώρα, υπολογίζεται σε BGN 5,6 δισεκ. (περίπου € 2,9 δισεκατ.) και της Alpha Bank σε 1,1 δισεκ.

 

Μετά τη συγχώνευση, εκτιμάται ότι η Postbank θα καταστεί η 4η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, αφήνοντας σε 5η και 6η θέση UBB (συμφερόντων Εθνικής Τραπέζης με ενεργητικό ύψους BGN 6,6 δισεκ.) και Reiffeisenbank (με ενεργητικό ύψους BGN 6,5 δισεκ.).

 

Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, τα αδειοδοτημένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία μειώνονται από 28 σε 27.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.