ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ίσως και σήμερα η παρέμβαση Dubai

10:16 - 19 Ιαν 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σήμερα αναμένεται να παρέμβει στις ελληνικές τραπεζικές εξελίξεις το Dubai Investment, και με ανακοίνωση του από το Ντουμπάι ή το Λονδίνο, θα τονίζει ότι στηρίζει τα στρατηγικά σχέδια της Marfin για τη δημιουργία της μεγαλύτερης τράπεζας στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στην σημερινή παρέμβαση του το Dubai θα στηρίζει τα σχέδια της Marfin και παράλληλα θα προϊδεάζει για τα μελλοντικά σχέδια του.

Πάντως, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι «αναμένεται κίνηση έκπληξη από την Marfin, η οποία δεν έχει προβλεφθεί από την τραπεζική αγορά».  Παράλληλα, περίεργη κινητικότητα επικρατεί στο επιτελείο της Eurobank, ωστόσο, χθες πηγές στην τράπεζα διέψευδαν οποιαδήποτε εμπλοκή της με Πειραιώς ή Marfin.

Το ενδεχόμενο παρέμβασης του Dubai στην Ελλάδα και υποβολής δημόσιας πρότασης στην Πειραιώς χθες, πυροδότησε τεράστιο αγοραστικό ενδιαφέρον για όλες τις μετοχές που εμπλέκονται.  Η Marfin Popular κατέγραψε κέρδη 4,42% διαμορφώνοντας την τιμή στα 8,50 ευρώ, η Marfin Financial Group κατέγραψε κέρδη 9,21% στα 49,80 ευρώ.  Η Πειραιώς ενισχύθηκε κατά 4,23% στα 26,64 ευρώ και η Κύπρου κατέγραψε άνοδο 3,97% στα 12,06 ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές στο Λονδίνο, το Dubai θα αναφέρει ότι στηρίζει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του επικεφαλής της Marfin κ. Βγενόπουλου και παράλληλα θα τονίζεται ότι θα λάβει πρωτοβουλίες ώστε να στηρίξει το σχέδιο για τη δημιουργία ενός ισχυρού τραπεζικού ομίλου στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Όπως έχει ήδη τονιστεί, οι επικεφαλής του Dubai εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την προσπάθεια υποτίμησης της επένδυσης τους στην Ελλάδα.  Μάλιστα, για το λόγο αυτό εξετάζουν πολύ σοβαρά να υποβάλλουν δημόσια πρόταση προς την Πειραιώς.  Δεν είναι σαφές αν θα το πράξει το Dubai Ιnvestment, ή άλλο μέλος του ομίλου π.χ. η Dubaibank, πάντως, είναι σαφές ότι το θέμα έχει μελετηθεί...

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση που μπορεί να υποβάλλουν, εξολοκλήρου σε μετρητά, θα είναι με βάση τις χρηματιστηριακές τιμές ή με μικρό discount.

Κίνηση έκπληξη

Μεγάλη κίνηση έκπληξη που ξεπερνά τα υπάρχοντα και εκτιμώμενα στρατηγικά σχέδια με Πειραιώς και Κύπρου αναμένεται.  Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή, «το αμέσως επόμενο διάστημα η Marfin, που κλασσικά δεν ακολουθεί την πεπατημένη, θα ξαφνιάσει την αγορά».

Π. Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.