ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤτΕ: Ειδικός εκκαθαριστής των bad banks αναλαμβάνει η PQH

17:24 - 04 Απρ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΤτΕ: Ειδικός εκκαθαριστής των bad banks αναλαμβάνει η PQH
Η Τράπεζα της Ελλάδος, κατ’ εφαρμογή σχετικής διάταξης του ν. 4336/2015, όρισε με απόφασή της (ΕΠΑΘ 182/1/4.4.2016) Ειδικό Εκκαθαριστή για το σύνολο των υπό ειδική εκκαθάριση πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων την ανώνυμη εταιρεία PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε., με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση της περιουσίας τους και την επίτευξη υψηλότερων επιχειρησιακών στόχων, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Η ανώνυμη εταιρεία PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν ως μέτοχοι οι εταιρείες PwC Business Solutions Α.Ε., Qualco Α.Ε. και Hoist Kredit Aktiebolag, αντικαθιστά τους υφιστάμενους ειδικούς εκκαθαριστές και αναλαμβάνει τη διοίκηση του συνόλου των υπό ειδική εκκαθάριση ιδρυμάτων.

 

Ο Ειδικός Εκκαθαριστής θα διαχειρίζεται πλέον το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των ειδικών εκκαθαρίσεων, που ανέρχεται σε περίπου 9 δισεκ. ευρώ και αφορά σχεδόν εξ ολοκλήρου μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η λειτουργική ενοποίηση των υπό ειδική εκκαθάριση ιδρυμάτων και συγχρόνως διατηρείται η νομική αυτοτέλειά τους και η έννομη θέση των πιστωτών εκάστου.

 

Η Τράπεζα της Ελλάδος, μέσω της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών, συνεχίζει αδιαλείπτως το εποπτικό της έργο, που αποσκοπεί στην αποτελεσματική διαχείριση και ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των ειδικών εκκαθαρίσεων στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από την Τράπεζα επιχειρησιακού σχεδίου, καθώς και στην τήρηση του νόμου και των αποφάσεών της (αποφάσεις ΕΠΑΘ 180/3/22.2.2016 και 77/1/30.5.2013).

 

Μέχρι νεότερης ανακοίνωσης του Ειδικού Εκκαθαριστή, τα στοιχεία επικοινωνίας των υπό ειδική εκκαθάριση ιδρυμάτων παραμένουν ως έχουν, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.