ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ross: Σημαντικότερη η οικονομική ανάπτυξη από την πώληση NPLs

12:22 - 28 Απρ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ross: Σημαντικότερη η οικονομική ανάπτυξη από την πώληση NPLs
Το να επιτραπεί σε ιδρύματα να αγοράσουν χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) από τις ελληνικές τράπεζες δεν είναι εξίσου σημαντικό με τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζει ο μεγαλοεπενδυτής Wilbur Ross σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Χρειάζεται μία αναπτυσσόμενη οικονομία για τη μείωση των NPLs και παρότι η πώλησή τους θα φέρει μια κάποια ικανότητα εξυπηρέτησης, δεν θα αλλάξει την θεμελιώδη οικονομία», υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον Ross, «είναι πιο σημαντικό να έχουμε συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της ώστε η οικονομία να μπορέσει να επανέλθει σε ισχυρή βάση, να φροντίσει το θέμα των capital controls».

 

«Το απλώς να μεταφερθούν δάνεια από μεμονωμένες τράπεζες σε κάποιον άλλο παρέχει στην τράπεζα έναν βαθμό ρευστότητας αλλά η τελική αξία του δανείου αυτό δεν πρόκειται να είναι ουσιωδώς διαφορετική εάν τράπεζες ή άλλο ίδρυμα το κατέχει, οπότε πρέπει να δοθεί έμφαση στην οικονομία».

Επίσης χαρακτήρισε «δυσάρεστο το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές έχουν συρθεί τόσο πολύ χρονικά, διότι εμποδίζουν την οικονομική ανάκαμψη της χώρας».

Όπως τονίζει ο μεγαλοεπενδυτής, «υπάρχει ένα αναπόφευκτο γεγονός ορισμένων πολύ μεγάλων λήξεων που έρχονται σύντομα και δεν βλέπω πώς μπορούν να τηρηθούν χωρίς συμφωνία, επομένως η χρονική συγκυρία θα πιέσει για την κατάληξη σε μία συμφωνία πριν να περάσει πολύς καιρός».

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.