ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Commerzbank: Η Ελλάδα μπορεί να συμφωνήσει με τους πιστωτές

13:50 - 09 Μαϊ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Commerzbank: Η Ελλάδα μπορεί να συμφωνήσει με τους πιστωτές
Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει συμφωνία με τους πιστωτές αυτό τον μήνα, εκτιμά η Commerzbank.

Όπως αναφέρει η γερμανική τράπεζα το οποίο επικαλείται το Bloomberg, και οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν πιέσεις για να καταλήξουν σε συμφωνία, ενώ σήμερα συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης για την επόμενη δόση.

 

Επισημαίνεται ότι στις 20 Ιουλίου η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει 2,3 δισ. ευρώ συν τόκους, για ομόλογο προς την ΕΚΤ. Χωρίς νέα κεφάλαια, αυτό θα πρέπει να είναι δύσκολο.

 

Η ΕΕ ίσως προσπαθήσει να αποτρέψει την κλιμάκωση του ελληνικού ζητήματος λόγω και της μεταναστευτικής κρίσης και του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 23 Ιουνίου.


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πριν από την εκταμίευση της επόμενης δόσης αξίας 4,9 δισ. ευρώ, θα πρέπει να βρεθεί ένας συμβιβασμός για τα προληπτικά μέτρα λιτότητας που απαιτούνται κυρίως από το ΔΝΤ.


Όπως εκτιμά η Commerzbank, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πιθανώς θα επεκτείνουν τη διάρκεια της διάσωσης ξανά και θα μειώσουν τα επιτόκια κατά αρκετές μονάδες βάσης.
Εάν αυτό θα είναι αρκετό για το ΔΝΤ, είναι αμφίβολο καθώς στο παρελθόν, έχει επανειλημμένως απαιτήσει μια σημαντική μείωση του ελληνικού χρέους.
Το ΔΝΤ μπορεί πιθανώς να μην συμμετέχει πλέον οικονομικά στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, κάτι που θα αποδυναμώσει την θέση του στον όμιλο των πιστωτών, κάτι που η ελληνική κυβέρνηση θα δεχόταν με ικανοποίηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.