ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες: Παραμένει σε ομηρία το χρηματοπιστωτικό σύστημα

08:13 - 31 Αυγ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τράπεζες: Παραμένει σε ομηρία το χρηματοπιστωτικό σύστημα
Σε επικίνδυνη και παρατεταμένη ομηρία ή αλλιώς «καταστολή», όπως τα ίδια τα στελέχη του χώρου χαρακτηρίζουν, κρατά το τραπεζικό σύστημα και μέσω αυτού όλη την οικονομία η διελκυστίνδα θεσμών και προσώπων για την επιλογή των νέων διοικήσεων στις τράπεζες.

Στην πλέον κρίσιμη περίοδο για την οικονομία, όπου επείγουν οι λύσεις για χιλιάδες υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που απειλούν με ντόμινο χρεοκοπιών και αναζητείται διέξοδος για την ανάκαμψη, ο τραπεζικός τομέας βρίσκεται σε παράλυση. Για την παράλυση αυτή ευθύνονται οι καθυστερήσεις από πλευράς κυβέρνησης και "θεσμών" και οι παρασκηνιακές ζυμώσεις, μέχρι εσχάτης ώρας, για τη στελέχωση των πλέον κρίσιμων τομέων των τραπεζών.

 

Πρόκειται για ένα «παιχνίδι εξουσίας» για τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, των επιχειρήσεων και της οικονομίας.

 

Η «παρτίδα» που παίζεται στην «τραπεζική σκακιέρα» κρατά σε αγωνία την αγορά και την κοινωνία και σε αδράνεια επενδυτές και ξένα funds, την ώρα που η αγορά ανησυχεί για νέα επιχειρηματικά «κανόνια» ή για εναγώνιες προσπάθειες για τη διάσωση ομίλων… τύπου Μαρινόπουλου, με την κοινωνία να έχει παραλύσει από τη συνεχή αβεβαιότητα για τις οικονομικές εξελίξεις, την ανησυχία για τους πλειστηριασμούς, υπό το βάρος μάλιστα, επαχθών φορολογικών υποχρεώσεων.

 

Οι τράπεζες, εν μέσω αυτής της κατάστασης, καθηλωμένες στην αβεβαιότητα, καλούνται να αναλάβουν δράση στο μέτωπο των "κόκκινων" δανείων, στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και στην επαναφορά των καταθέσεων. Καμία ουσιαστική δουλειά δεν γίνεται για την ανάπτυξη των εργασιών, καμία υπογραφή δεν μπαίνει για αναδιαρθρώσεις δανείων (ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει νομοθετηθεί η κάλυψη νομικής ευθύνης και πέραν περιπτώσεων που «καίνε» καθώς κρίνονται ως συστημικές).

 

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγικότητας των τραπεζικών στελεχών πλέον αναλώνεται στις αναφορές στοιχείων πέραν του πλαισίου των τακτικών ελέγχων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.