ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μπλόκο» από την ΤτΕ στην Attica Bank

20:36 - 15 Σεπ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
«Μπλόκο» από την ΤτΕ στην Attica Bank
Η Τράπεζα της Ελλάδας με απόφασή της δεν αποδέχεται το νέο ΔΣ της Attica Bank που προτάθηκε πρόσφατα, ενώ παράλληλα αποφάσισε το "πάγωμα" νέων δανειοδοτήσεων από την τράπεζα.

Το reporter.gr είχε έγκαιρα αναδείξει την κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ΤτΕ, σχετικά με τον έλεγχο της Attica Bank και είχε προαναγγείλλει ως πιθανότερη αυτή την απόφαση.

 

Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα… επεισόδια και ασφαλώς η συνέχεια αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας, ο Γεράσιμος Σαπουντζόγλου που είχε προταθεί για πρόεδρος στην Attica bank απορρίπτεται λόγω της σχέσης του με την Proton bank. 

 

Ταυτόχρονα δεν εγκρίνεται ούτε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης για διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας και μπορεί να μπει στο ΔΣ, μόνο ως μη εκτελεστικό μέλος.

 

Απορρίφθηκαν ακόμη οι επιλογές για την θέση του αντιπροέδρου (Κωνσταντίνος Μακέδος - ΤΣΜΕΔΕ) αλλά και η κα. Αννα Πουσκούρη 

 

Η Τράπεζα της Ελλάδας είχε εκ των προτέρων ξεκαθαρίσει πως θα λάβει τις αποφάσεις της τηρώντας κατά γράμμα τους κανονισμούς.

 

Ταυτόχρονα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Επιτροπή αποφάσισε το «πάγωμα» νέων δανειοδοτήσεων από την Αttica Bank.

 

Έφοδος των εισαγγελέων - Λίνα Στουρνάρα: Στόχος ο σύζυγός μου

 

Νωρίτερα, οι εισαγγελείς διαφθοράς πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της εταιρείας που έχει στην ιδιοκτησία της η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλα Νικολοπούλου – Στουρνάρα.

 

Η έφοδος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Η κα. Λίνα Στουρνάρα – Νικολοπούλου σε σχετική ανακοίνωσή της σημείωσε με νόημα πως «στόχος δεν είναι η ίδια, αλλά ο σύζυγός της» ,    συνδέοντας ουσιαστικά την έρευνα με τις "κακές" σχέσεις που έχει ο Γιάννης Στουρνάρας με μέλη της κυβέρνησης. 

 

Επικοινωνία Στουρνάρα με Τσίπρα

 

Ο Γιάννης Στουρνάρας επικοινώνησε για το θέμα με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και συμφώνησαν ότι πρόκειται για έρευνα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης στην οποία έχουν εμπιστοσύνη.

 

Συμφώνησαν επίσης ότι αυτή η εξέλιξη δεν πρόκειται να επηρεάσει τη συνεργασία της κυβέρνησης με την ΤτΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:07 - 15 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.