ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Πέμπτη οι αποφάσεις για το νέο πρόεδρο της ΕΤΕ

10:03 - 24 Οκτ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Την Πέμπτη οι αποφάσεις για το νέο πρόεδρο της ΕΤΕ
Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει το Δ.Σ της Εθνικής για να εκλέξει τα νέα, μη εκτελεστικά μέλη του, μεταξύ των οποίων θα βρίσκεται και ο αντικαταστάτης της Λούκα Κατσέλη, στη θέση του προέδρου.

Η Επιτροπή Ανάδειξης έχει ολοκληρώσει το έργο της αξιολόγησης των νέων μελών και ως την Πέμπτη θα έχει εισηγηθεί στο Δ.Σ. τα δύο πρόσωπα τα οποία προκρίθηκαν για τη θέση του προέδρου μετά τη διαδικασία των συνεντεύξεων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον Π. Θωμόπουλο, πρώην υποδιοικητή της ΤτΕ και πρώην πρόεδρο της Eurobank και τον Δημήτρη Τσιτσιράγκο, στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

 

Το Δ.Σ. της Εθνικής θα αποφασίσει ποιος από τους δύο θα εκλεγεί νέο μέλος του Δ.Σ και εφόσον λάβει την έγκριση από ΤΧΣ και SSM θα αντικαταστήσει τη Λούκα Κατσέλη στη θέση του προέδρου της τράπεζας.

 

Με δεδομένο ότι ο εκπρόσωπος του ΤΧΣ στο Δ.Σ της Εθνικής συμμετέχει και στην Επιτροπή Ανάδειξης νέων μελών, οι τελικές εισηγήσεις της επιτροπής εκτιμάται, βάσιμα, ότι έχουν και την έγκριση του Ταμείου.

 

Έτοιμο το πρόγραμμα εθελουσίας

 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται επίσης και το πρόγραμμα εθελουσίας της Εθνικής, το οποίο εγκρίθηκε από το ΤΧΣ.

 

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του προγράμματος είναι η αποχώρηση ως 1.000 εργαζομένων, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέξουν είτε αποχώρηση με καταβολή αποζημίωσης ως 200 χιλ. ευρώ, είτε τη δυνατότητα διετούς-τριετούς αδείας με καταβολή μισθών με την περάτωση της οποίας ο εργαζόμενος αποχωρεί από την τράπεζα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.