ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες: Οι «κλειστές» επαφές με τα ξένα funds

08:19 - 24 Νοε 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τράπεζες: Οι «κλειστές» επαφές με τα ξένα funds
Η πορεία της δεύτερης αξιολόγησης που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κρίνει τις προοπτικές ελάφρυνσης του χρέους, η προοπτική της συμμετοχής της Ελλάδας στο QE της ΕΚΤ, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αλλά η επόμενη ημέρα των τραπεζών θα αποτελέσουν βασικά θέματα που θα συζητηθούν το διήμερο αυτό σε κλειστή εκδήλωση της BNP Paribas σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Από ελληνικής πλευράς θα εκπροσωπούνται σε ανώτατο επίπεδο η ΤτΕ, το ΤΧΣ, ο ΟΔΔΗΧ και οι τράπεζες (CEOs ή CFOs), καθώς και η μέτοχος των ελληνικών τραπεζών EBRD, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραστεί και ο Άνθιμος Θωμόπουλος. Στην εκδήλωση θα βρίσκονται ξένοι επενδυτές, μεταξύ των οποίων οι Morgan Stanley Investment Management, Lone Star, Centerbridge, Chenavari Investment Managers, Trend Capital, Achmea, KKR, Fortress, Αpollo, Duet κ.λπ., δηλαδή διεθνείς επενδυτικοί οίκοι αλλά και πλήθος managers από εταιρείες που διεκδικούν τα κόκκινα δάνεια.

 

Οι ξένοι επενδυτές βλέπουν τεράστια περιθώρια στην αγορά των "κόκκινων" δανείων, αλλά την ίδια ώρα κρατούν "μικρό καλάθι" για το τι μπορεί να προσδοκούν τόσο οι ίδιοι από αγοραπωλησίες δανείων, όσο και οι ελληνικές τράπεζες σχετικά με την επίτευξη των στόχων μείωσης των NPEs που έχει θέσει ο SSM. 

 

Πάντως, ήδη στο «τραπέζι» έχει πέσει η… αχτίδα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, που αποτελεί, μεταξύ άλλων λόγων, και την κρισιμότερη παράμετρο που θα αλλάξει προς το θετικότερο την εικόνα στα NPEs. Ήδη είχαμε θετικά νούμερα στο γ΄ τρίμηνο του 2016 ενώ ο νέος κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει για το 2017 ανάπτυξη 2,7% και πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ

 

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιου είδους δύο road shows έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς οι τραπεζίτες επανέρχονται στο προσκήνιο καταθέτοντας τις θέσεις τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών. Ταυτόχρονα επανέρχονται σταδιακά οι αναφορές για επενδύσεις στην Ελλάδα. 

 

Την εκδήλωση της BNP- Paribas θα ανοίξει με ομιλία του, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας, ενώ θα μιλήσουν επίσης ο Chris Allen του ECOFIN, o κ. Φωκίων Καραβίας, CEO της Eurobank και ο κ. Πλούταρχος Σακελλάρης της ΕΤΕΠ.

 

Τη δεύτερη ημέρα θα μιλήσουν ο κ. Γ. Παπαγεωργαντάς του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Πλάτων Μονοκρούσσος, επικεφαλής οικονομολόγος της EUROBANK, ο κ. Αρτέμης Θεοδωρίδης, πρόεδρος της Abc Factors, o κ. Στέλιος Παπαδόπουλος του ΟΔΔΗΧ, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας σκιώδης υπουργός Οικονομικών, ο CEO της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας, κ. Λ. Φραγκιαδάκης, ο κ. Δ. Παπαδημητρίου υπουργός Oικονομίας, ο κ. Γεώργιος Πουλόπουλος αναπληρωτής CEO της ΠΕΙΡΑΙΩΣ και η Sabina Djurmann της ΕBRD – η οποία διαθέτει επενδύσεις σε όλες τις συστημικές τράπεζες και συμμετέχει σε project «κόκκινων» δανείων.

 

Γ. Παπακωνσταντίνου

Τελευταία τροποποίηση στις 10:21 - 24 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.