ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβάλεται το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών- Ενστάσεις δανειστών

08:11 - 01 Δεκ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αναβάλεται το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών- Ενστάσεις δανειστών
Η Τράπεζα Ελλάδος προσπαθεί να άρει την απαγόρευση ανοίγματος νέων τραπεζικών λογαριασμών, αλλά οι δανειστές είναι επιφυλακτικοί και αυτό οδηγεί σε αναβολή της άρσης. Λύση στο πρόβλημα με την άρση της απαγόρευσης ανοίγματος νέων τραπεζικών λογαριασμών επιχειρεί να δώσει το ΥΠΟΙΚ και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών που έχουν σχεδιάσει νέα χαλάρωση, με τον νέο σχεδιασμό για περαιτέρω άρση των capital controls.

Εκτός από την αύξηση του ποσού αναλήψεων, στην πρόταση του ΥΠΟΙΚ που περιμένει το πράσινο φως των δανειστών, προβλέπεται και το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών, χωρίς προϋποθέσεις.

 

Μέχρι τώρα το άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού επιτρέπεται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως π.χ. για σπουδαστές στο εξωτερικό, γεγονός που έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα.

 

Η νέα πρόταση έρχεται για να άρει όλους αυτούς τους περιορισμούς και πλέον ο καθένας να μπορεί να ανοίγει λογαριασμό, χωρίς ειδικούς όρους και προϋποθέσεις.

 

Θεωρητικά, η νέα αυτή χαλάρωση θα μπορούσε να έρθει αμέσως μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ωστόσο τραπεζικά στελέχη διατηρούν μια επιφύλαξη αν θα δοθεί το «πράσινο φως» για το άνοιγμα νέων λογαριασμών χωρίς προϋποθέσεις.

 

Κι αυτό γιατί όπως λένε, οι δανειστές είναι επιφυλακτικοί, καθώς θεωρούν ότι μπορεί να κατευθυνθούν κεφάλαια από τις ελληνικές τράπεζες σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

 

Θυμίζουμε πως εκτός από το θέμα των λογαριασμών, στην πρόταση που έχει κατατεθεί προβλέπεται να αυξηθεί στα 2.000 ευρώ το μηνιαίο όριο ανάληψης, από τα 1.800 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:21 - 01 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.